fbpx

Lynetteholm: Sejler-demonstration lørdag - kom og støt

Related Articles: By & Havn svarer Lynetten Sejlklub på de mange spørgsmål, En akvædukt – en glimrende løsning!, Lynetteholmen: Ekspert om miljøkonsekvensrapporten - den er ubrugelig!, Nødråb fra sejlere: Klapbro kan kvæle en af Danmarks største lystbådehavne, Sejlklubben Lynetten køber ikke svar fra By & Havn - inviterer direktøren på en sejltur..., Skandalen lurer! Genialt forslag taget af bordet - bliver tusindevis af sejlere lukket inde?

Planlægningen, og en nær forestående mulig vedtagelse af anlægsloven omkring Lynetteholm sætter sindene i kog.

Politikerne vil komme til at træffe beslutninger på baggrund af halvfærdigt- og ubrugelig undersøgelser. Her på Bådmagasinet har vi tidligere har påpeget, at VVM rapporten som ligger bag, er ubrugelig. Forleden kunne vi så fortælle, at miljøkonsekvensrapporten er ligeså ubrugelig, og vi stiller os selv spørgsmålet, hvad er det egentlig der foregår? Det vil jo være en katastrofe, hvis politikerne træffer et valg, ud fra så halv-færdigt et materiale...

Nu kaldes der til demonstration.

Nu på lørdag, den 29. maj kl. 12 - 14 ved Inderhavnsbroen i København 

Facebookgruppen STOP LYNETTEHOLM! arrangerer demonstration med planlagt optog kl. 10:30, med følgende program:

Kl. 10.30 Optog med får fra By & Havn, Toldboden til Inderhavnsbroen.
kl. 12.00 Velkommen til demonstration v/ Sebbe Selvig og Nicholas Woollhead, Stop Lynetteholm
kl. 12.15 Havmiljø v/ Kirsten Olrik, biolog, cand. scient., ph.d.
kl. 12.30 Demokratisk underskud v/ Marcello Morns, retoriker, tidl. Sydhavnens Folkemøde
kl. 12.45 Projektets økonomi v/ Per Henriksen, arkitekt
kl. 13.00 Paneldebat med bla. Gorm Gunnersen (EL), Kent Madsen (Københavner Listen), m.fl.

Anlægsloven for Lynetteholm forventes vedtaget i Folketinget den 4. juni 2021. Herefter kan etableringen af Lynetteholm være en realitet. By & Havn planlægger at gå i gang med anlæggelsen allerede i eftersommeren 2021.

Lynetteholm blev første gang præsenteret i oktober 2018 af Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Overborgmester Frank Jensen, midt mellem to kommunalvalg, uden en forudgående offentlig debat.

"Politikerne i København har glemt at tage borgerne med på råd om Lynetteholm. Danmarks største anlægsprojekt vedtages hu-hej-vilde-dyr imellem to kommunalvalg, uden tiltrængt helhedsplanlægning, og der spilles derfor hazard med byen, havnens badevand, sejlsikkerheden og Øresunds havmiljø. Det kan vi ikke være tjent med.” udtaler Sebbe Selvig, Stop Lynetteholm.

En god by skabes med dens borgere, ikke kun for dens borgere. Der er fremsat en omfattende og alvorlig kritik af store dele af projektet, og alligevel haster Folketinget vedtagelsen af anlægsloven igennem.

Lynetteolm, er en ny bydel der skal opføres midt i indsejlingen til Københavns Havn og huse 35.000 borgere (samme størrelse som Hillerød, red.) plus lige så mange arbejdspladser, er gennemtrumfet uden borgerinddragelse, dialog og paneldebatter, og uden inddragelse af omegnskommunerne og Hovedstadsregionen, hvilket resulterer i øget folkelig modstand og mistillid til vores folkevalgte og vores demokrati. Derfor siger vi STOP LYNETTEHOLM.

Samtidigt med Lynetteholm-demonstrationen har S/K Lynetten fra Margretheholms Havn, hvis udsejling til Øresund vil blive blokeret i dagtimerne af en bro, hvor ca. 720 lastbiler i døgnet skal køre jord over til Lynetteholm, arrangeret en opmærksomhedssejlads, der vil mødes med demonstrationen på kajkanten ved Inderhavnsbroen. Læs om denne katastrofe i nedenstående relaterede artikler. 

Fakta om Lynetteholm får du som PDF her.

★ Artikel

★ Brint banker på som grønt brændstof til søs

Kapsejlads

Palby Fyn Cup: 134 lange sømil

Kort nyt

Podcast: Højskoleelever har sejlet Danmark rundt

Kapsejlads

Classic Fyn Rundt - og andre, forlænger fristen

The Ocean Race

Krænkelsessag stoppede Kevin Escoffier

The Ocean Race

Highlights fra søndagens In-Port race

Kapsejlads

SRSW: Tæt pakket program til årets sejlerfest

Udvalgte artikler *