fbpx

Hvorfor lære at sejle?

Inkluder i Newsletter: Ja

Hvorfor lære at sejle? Hvad får man ud af det? Hvad er det for en følelse det giver?

Måske kan du allerede forestille dig følelsen af vind i håret, bølgernes rullen der får skibet til at bevæge sig og din krop der forsøger at finde rytmen? Vækker det noget i dig? Og hvorfor tror du, at det kunne være fedt at lære at sejle?

Livet er fyldt med oplevelser…
Hvad vi vælger at bruge vores tid på, er med til at definere hvem vi er.
Hvem vi vælger at dele oplevelserne med, er med til at påvirke hvem vi bliver.
Vi lærer af hinanden og udvikler os når vi samles om et fælles mål.
Vi bliver klogere på os selv og på hinanden, og sammen får vi minder og måske endda venskaber for livet.

Sejlads er svaret
Sejlads kan lige præcis dét der skal til for at bringe os sammen om et fælles mål.
Det kræver udholdenhed, samarbejde og koncentration at lære at sejle et skib fra A til B ved hjælp af vindens kraft og besætningens evner til at hjælpes ad og løfte i flok.

Og belønningen er stor. På trods af søsyge, blå mærker og trætte kroppe, vil ankomsten til en destination og gennemførslen af en sejlads, fylde os med selvtillid og mod. Mod på at kaste os ud i nye udfordringer og selvtilliden til at vide, at dét skal vi nok klare.

Og det er lige præcis derfor, at det er så fedt at sejle. Det giver os mod på livet.

mOceans duelighedskursus tager udgangspunkt i fællesskabet.

Har du brug for at gøre noget godt for dig selv? Springe ud af de vante rammer og udfordre dig selv med en givende og livsbekræftende oplevelse? Så er mOceans duelighedskursus måske lige præcis dét du skal kaste dig ud i.

mOceans duelighedskursus tager udgangspunkt i fællesskabet, fordi det netop er i blandt andre mennesker at vi lærer allermest – både om os selv og hinanden.

At sejle en båd fra A til B kræver samarbejde, og i denne proces udvikler vi vores sociale og faglige kompetencer. Vi bliver udfordret både fysisk og mentalt af bådens bevægelser i bølgernes gang, samt af det arbejde der ligger i at sætte sejlet i en rivende vind, og styre båden gennem bølger og strøm.

Der er mange ting at tage højde for, når man skal sikre sig at komme helskinnet og sikkert frem til den rette destination. For nogle kan dette være mere udfordrende en for andre, men fælles for alle er det en givende og lærerig oplevelse.

Er I en lille gruppe mennesker som godt kunne tænke jer at styrke jeres samarbejdsevner og sociale kompetencer, så er mOceans duelighedskursus den oplagte mulighed for jer. Kurset foregår over 5 dage, hvor vi sejler og bor sammen på Echo, vores 44 fod Jeanneau Sun Magic. På kurset vil I bl.a. lære at lægge båden til og fra kaj, hvilket er en større samarbejdsøvelse i sig selv. I vil lære at lægge en kurs på et søkort, hvor der tages højde for vind og vejr, og I vil lære at sætte sejl og styre båden med vindens kraft efter den kurs I selv har lagt.

I får en fælles oplevelse som udvikler jer hver især og samtidig bringer jer tættere sammen. Oveni får I en forsmag på hvad det vil sige at sejle tursejlads og hvad det kræves at sejle egen båd.

Du kan læse mere om mOceans duelighedskurser på hjemmesiden her.

mOcean glæder sig til at høre fra dig!


Galleri
Udvalgte artikler *