fbpx

Rolex Sydney Hobart: Vinden kom sammen med overalt vinderne - se fedt galleri

Related Articles: Rolex Sydney Hobart: Andoo Comanche tager Line Honours, Rolex Sydney Hobart: Optakt til den 77. udgave - mediernes darling, Sydney Hobart: Video og stort galleri fra dagens start - følg din favorit via tracker
Inkluder i Newsletter: Ja

De store distance sejladser har altid haft fokus på det der i sejlsport kaldes Line Honours - altså hvilken båd krydser først mållinjen?

Det er jo bare ikke det samme som hvem der vinder sejladsen, og for Rolex Sydney Hobarts vedkommen, der dyster man om trofæet Tattersall Cup, som overalt vinderne får overrakt. 

Distance og luft - eller ingen
Det altafgørende på sådan en distance sejlads - om det er Sjælland Rundt eller Sydney Hobart, er hvad der sker med vinden, fra første båd er gået i mål. Forsvinder den, ja så er det unægtelig svært for de tilbageværende at kæmpe med om sejren, omvendt - øger vinden, og i en gunstig retning, så er der gode muligheder for overalt vinderne skal findes, blandt de både der bliver 'blæst hjem'.

Således kunne kapsejladskomiteen torsdag morgen dansk tid, proklamere båden Celestial som overalt vinder for Rolex Sydney Hobart 2022 - en TP52’er med skipper Sam Haynes om bord. 

En af verdens ubetingede bedste sejlsportsfotografer Carlo Borlenghi var en tur i ‘Chopperen’ og fik nogle umådelige fede billeder i kassen. Nyd dem herunder i galleriet, som en hyldest til de både der kæmper udenfor Line Honours fokus, inklusiv overalt vinderen Celestial.  

 




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *