fbpx

Rolex Sydney Hobart: Optakt til den 77. udgave - mediernes darling

Related Articles: OPDATERET - Rolex Sydney Hobart: Mange både udgået i de krævende forhold, Sydney Hobart: Ej udsigt til rekord ...
Inkluder i Newsletter: Ja

Der varmes op til den legendariske kapsejlads Sydney Hobart, hvor 110 både, fra mindre til de helt store, fra gamle til nye både, skal sejle de 628 udfordrende sømil i den 77. udgave af sejladsen fra Sydney over Bassstrædet til Hobart på Tasmanien.

Fokus på Maxi
Det er den mest medie-dækkede enkeltstående og tilbagevendende kapsejlads i verden, og selv om Fastnet, tidligere set med danske sejlsportsbriller, måske var mere kendt - så må vi i den sammenhæng ikke glemme, at gode gamle Nokia faktisk satte rekord i Sydney Hobart, tilbage i år 1999. Den danske båd med skipper Stefan Myralf var den første båd til at kommer under to døgn, ganske imponerende. 

Der er, og vil altid være, fokus på de store både og Line Honours. Hvem kommer først til Hobart på Tasmanien, hvor det sidste stykke af distancen op ad Derwent river mod Hobart, ofte er kan være ganske nervepirrende. Men inden de når dertil, skal det berygtede Basstræde passeres. Her kan der ifølge mange beretninger stå en forfærdelig blanding af meget vind - ofte fra en ny retning, stejle søer - samtidig med en dræbende strøm. 

En lang løber
De seneste vejrprognoser lover slædetur. En nord-østlig vind vil simpelthen sparke de store både afsted, så man ligefrem taler om mulig ny rekord, og her spiller den gamle dame Comanche - nu Andoo Comanche en favoritrolle. Tiden der skal slås lyder på 1 døgn, 9 timer 15 minutter og 24 sekunder, sat af netop Comanche tilbage i 2017. 

Andoo Comanche vil ikke nå til Tasmanien uden kamp til stregen. Wild Oats - også omdøbt, nu Hamilton Island Wild Oats, som har rekorden for flest Line Honours - 9 af slagen, vil helt sikker gøre sit. Skipper Mark Richards (foto i galleriet, red.) som i den grad har prøvet det før, lægger alle æg i en kurv, og satser på en total slædetur - altså en lang løber, efter bådene har rundet mærke 1 lige ud for Sydney Habour. 

De fire store 
Udover Andoo Comanche og Hamilton Island Wild Oats, så stiller sidste års vinder Black Jack og Law Connect (tidligere InfoTrack, red.) også til start. Om bord på netop Law Connect findes en god kending af danske sejlere. Chris Nicholson, for tiden en del af SailGP og Nicolai Sehesteds team, og tidligere Vestas skipper. Hvem husker ikke den skæbnesvanger nat tilbage i november 2014 - hvor Vestas kollidere med en Atoll i det Indiske Ocean? Her prydede Nicholson mange forsider på både danske, og internationale trykte medier.  

forsider 2
Chris Nicholson - Nicolai Sehested og Wourter Verbraak - alle med i den kommende Sydney Hobart. Det får unægtelig tankerne ledt hen på Vestas som forliste tilbage i 2014, her foreviget på fire trykte bådblade. Hvor stor er sandsynligheden for at 4 uafhængige medier rundt omkring i verden vælger det præcis samme foto til deres forside, hvor Chris Nicholson, i forgrunden står og ser på vraget af Vestas-VOR båden. Magasinerne er lagt op i udgivelses-rækkefølge ;-) - Foto: Søren Øverup

Sehested - eneste dansker
Og ved netop den episode, der spillede Nicolai Sehested, og ikke mindst navigatør Wouter Verbraak jo som bekendt, også en hovedrolle - og ja, Sehested og Verbraak, er faktisk også med i denne udgave af Sydney Hobart.

Sehested har et par gange været med om bord på den 66 fods racer - Alive66 som faktisk vandt overalt tilbage i 2018, og hvis alle forhold arter sig, så kan Sehested & Co have en god mulighed for at skabe endnu et flot resultat på overalt resultatlisten. 

Det hele starter 2. juledag, kl. 13 lokal tid Sydney - altså kl. 03 natten til mandag, stay tuned...

Det er blevet til en del artikler om Sydney Hobart gennem tiderne - via linket her, får du hvad vi har skrevet om den legendariske sejlads. 


Galleri

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *