fbpx

KDY vil være verdens bedste Match Race klub - igen...

Related Articles: KDY satser på drone kapsejladsbøjer, World Match Racing Tour nu også for kvinder  – men hvor er de danske ?

I 90’erne og 00’erne rangerede KDY’s Match Race center i Skovshoved, som et af de bedste i verden med mange aktive både kvindelige og mandlige besætninger. Det blev til mange årlige store events, lige fra VM og EM til Tour-stævner og adskillige gradede events.

KDY har netop fået et stævne i september godkendt som et af fire stævner i den nye ”Womens World Match Race Tour”, der lanceres her i 2022.

Læs mere i artiklen World Match Racing Tour nu også for kvinder, men hvor er de danske? 

Et nyt Tour stævne i Skovshoved er et led i KDY’s nye 4-årige strategi, hvor målet er at relancere Match Race i Danmark og bygge denne disciplin op på niveau med, hvordan det var for 20+ år siden, hvor aktiviteten var på sit højeste i Danmark.

Stævneleder Bjarne Patuel Nielsen fortæller til Bådmagasinet om KDY’s nye satsning:

Der er stor interesse fra danske og nordiske kvinde teams og Tour’en bringer endnu flere til Skovshoved, Vi forventer fuldt hus med 14 besætninger, og de skal sejle i de velkendte DS37’ere, der er total renoveret med nye master, nye sejl, opdateret med ny aptering. Vi har opnået en aftale om, at Women’s World Match Race Tour kommer til Danmark de næste år fra 2022-2025. Vi har i KDY arbejdet i tråd med Dansk Sejlunions ønske om flere kvinder i sejlsport, og derfor er dette en milepæl, som sætter kursen fra 90’erne og 00’ernes storhedstid i Skovshoved, som verdens bedste Match Race klub.

Arbejdet med stævnet pågår fra nu og frem mod starten den 23-25. september, hvor partnere og sponsorere får en unik chance for og synliggøre sig for verdenseliten og kvinder i sejlsport. Bjarne Patuel Nielsen fortsætter, "Vi ønsker at bringe kvinderne på banen og skabe en vej ind i sejlsport på højeste plan, der tilmed bakkes op af et wildcard som uddeles til et Youngster Crew, som direkte kan kvalificere sig til Touren ved 2 uger forinden, at deltage ved det officielle DM i Match Race.”

Bjarne Patuel Nielsen tilføjer, at KDY vil have fokus på bæredygtighed, idet man også vil benytte de nyindkøbte selvsejlende mærker – Læs herom i artiklen KDY Satser på drone kapsejladsbøjer, og der vil kommende år komme flere bæredygtige tiltag i samarbejde med partnere, der vil sætte deres præg på Touren.

Bjarne Patuel Nielsen understreger, at Match Race er en unik disciplin, der er elsket af mange sejlere og kræver stærkt samarbejde, teknisk snilde og boathandling i særklasse. Disse egenskaber er givtige og kan bringes med i andre klasser, og derfor har Match Race stadig sin berettigelse og anerkendelse i sejlsportsverdenen.

Danske besætninger på vej

Bådmagasinet kiggede nærmere på verdensranglisten, da vi modtog den gode nyhed om den nye globale Tour med et stævne i Skovshoved, men bortset fra Trine Palludan der rangerer som nr. 14, selvom hun ikke har registeret et resultat siden 2019, er der ikke mange danske skippere med ranglisteresultater. Pandemien har naturligvis sat sit præg på de internationale match race aktiviteter i flere år, og derfor er ranglisten lige nu ikke en god målestok for aktivitet og niveau.

Bjarne Patuel Nielsenn fortæller om danske besætninger: ”Team Katnakken med skipper Lea Richter Vogelius har vist stærke takter de seneste år, blandt andet ved Danish Open 2021 og blev senest nr. to ved det åbne DM i 2021.
Louise Christensen, der er tidligere nr. to på verdensranglisten gør comeback, og det giver et løft til Womens Match Race med dansk team i toppen. Endvidere stiller rookie Kristine Mouritzen op med Team Shouldn’t we gone right. Et helt nyt team med et stærkt CV fra blandt andet 49er og J70 som har fundet styrken ved at Match Race kan bruges i andre klasser."
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?