fbpx

World Match Racing Tour nu også for kvinder  – men hvor er de danske ?

World Match Racing Tour (WMRT, red.) har annonceret lanceringen af ​​den første Women's World Match Racing Tour, en global professionel serie designet til at fremme og øge kvindelig deltagelse i sejlads og Match Race rundt om i verden.

Den indledende 2022 Tour vil byde på fire begivenheder, der starter i Le Havre/Frankrig i juni, før den går til Skovshoved/Danmark i september, Korfu/Grækenland i oktober og kulminerer i 2022 Women's Match Racing World Championships i Auckland/New Zealand i november.

Women's World Match Racing Tour er blevet skabt med støtte fra Women's International Match Racing Association (WIMRA, red.) for at fortsætte arven fra den langvarige WIM-serie, som blev grundlagt af WIMRA i 2013 efter at matchracing forlod det olympiske program efter London 2012.båd575

"Vi er glade for at støtte lanceringen af ​​Women's World Match Racing Tour," sagde WIMRAs administrerende direktør Liz Baylis. "Touren er en fantastisk mulighed for kvindelige sejlere og vil fortsætte med at bygge videre på succesen med WIM-serien. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med teamet på WMRT for at hjælpe med at udvide Touren i fremtiden."

WMRTs administrerende direktør James Pleasance supplerer: "Vi er glade for at lancere Women's World Match Racing Tour efter mange måneders planlægning. Historisk set har mulighederne været begrænsede for kvinder i professionel sejlads og matchracing – denne nye tour vil give en værdifuld platform og vej for kvinder til at konkurrere i deres egen mesterskabsserie.”

En Tour med kun fire stævner, heraf EM og VM, og hvor tre af fire stævner ligger i Europa må siges at være en ”forsigtig” start, og illustrerer måske meget godt, hvilken status Match Race for kvinder har i dag, hvor man ikke engang kan mønstre internationale stævner i Nordamerika og Asien.

Håbet er selvfølgelig, at man allerede fra 2023 kan udvide Tour’en med flere stævner, men det vil kræve en stor indsats i mange lande og på flere kontinenter, ellers bliver det vanskeligt at få skabt en stærk global Tour, som kan bidrage til udvikling af Match Race for kvinder.

Lige nu ser det heller ikke ud til, at dette ligger højt på listen over World Sailings prioriteringer, hvor man stadig holder liv i verdensranglisten, men Nations Cup er tilsyneladende helt død.

Hvor er de danske kvinder ?
Mange af sejlerne på World Sailings globale rangliste har slet ikke registreret nogle resultater i flere år på grund af, dels Corona situationen, dels at der i mange lande har været få eller ingen stævner for kvinderne. 

Bedste dansker på verdensranglisten er Trine Palludan som nr. 13, men hun har ikke registreret et eneste resultat siden 2019.

Dansk Sejlunion fortæller om tilvækst af kvinder i sejlsporten, men Match Racing som disciplin er nok på et lavpunkt både i nationalt og internationalt gennem de seneste 20 år. Måske vil et Tour stævne i Danmark vække fornyet interesse hos danske kvindelige sejlere, som i de senere år primært har fokuseret på WOW- og ligastævner.

Det bliver spændende at se om, der igen kan blive opbygget et kvindeligt Match Race miljø et eller flere steder i Danmark, hvilket vil være nødvendigt, hvis nye danske kvindelige sejlere igen skal kunne manifestere sig internationalt i match race.

Bådmagasinet bragte tilbage i februar - i vores udgave #575, et længere interview med Dansk Sejlunions formand Line Markert, som ønsker sig flere kvinder i sejlsport. I dagens anledning - ja så får du magasinet leveret her i e-version, kvit og frit, klik på forsiden og læs løs. 

WMRT-skemaet for kvinder i 2022

Women's WMRT tildeler skipperpoint ved hver begivenhed med de bedste tre resultater, der tæller med i 2022 WMRT-titlen.

Stævne 1 – Normandie Match Cup, 2. - 6. juni, Le Havre, Frankrig (Beneteau First Class 7,5 m)

Stævne 2 – Women's Match Race, 23. - 25. september, KDY i Skovshoved, Danmark (DS37)

Stævne 3 – EUROSAF EM for kvinder, 12. - 15. oktober, Korfu, Grækenland (Platu 25)

Stævne 4 – Verdensmesterskab i Match Race for kvinder, 9. - 13. november, Auckland, New Zealand (Elliot 7m)
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?