fbpx

Rowmodels over Atlanten: Nødreparation af ror – se billeder

Related Articles: “Rowmodels” over Atlanten, Lasse Wulff Hansen vinder solo-klassen i Talisker Whiskey Atlantic Challenge - se video
Inkluder i Newsletter: Ja

Talisker Whisky Atlantic Challenge er en årlig rokonkurrence over Atlanten, med start på den kanariske ø La Gomera, og mål på den karibiske ø Antigua. Flere danske hold har gennemført de senere år, men lige nu er det første rene kvindehold undervejs. Camilla Tvernø, Marie Adserballe og Anne-Marie Feilberg startede 12. december, med en forventet overfart på ca. 50 døgn. De tre kvinder har kaldt sit hold ”Rowmodels”.

Knækket rorarm
De tre nærmede de sig halvvejs – en stor milepæl – da det gik galt: Rorarmen knækkede. Det skete kort før nytårsaften, og medførte at båden måtte lægges for drivanker, mens en løsning blev udtænkt. Skaden beskrives som meget atypisk, bådtypen er velprøvet og rorarmen er ikke en del, der tidligere er knækket. Derfor var der hellere ikke en reservedel med om bord.

Shore crew reproducerede skaden
Her hjemme i Danmark gik holdets shore crew straks i gang med support. En af dem er Lasse Wulff Hansen, allerede en legende i den her særlige sport, efter tre roture over Atlanten. Lige nu er han i gang med at forberede en ny overfart, denne gang over Stillehavet. Som du kan se i vores fotogalleri, blev der arbejdet intenst med at udvikle en holdbar vej frem. Wulff Hansens egen båd er magen til pigernes båd, og befinder sig heldigvis i Danmark lige nu. Skaden blev reproduceret på Wulff Hansens båd, og forskellige løsninger blev afprøvet, med udgangspunkt i det værktøj og de stumper, pigerne har med ombord.

På vej igen
Rorarmen er nu på plads igen, og selv om den formentlig vil kræve flere justeringer og noget vedligehold undervejs, er der optimisme omkring mulighederne for at fuldføre. Du kan følge Rowmodels på tracking her.

Billederne er hentet fra holdets Facebook-side, som du finder her.

Læs også vores tidligere artikel om Rowmodels her.

Kapsejlads

Regatta Royale: Yacht Club de Cannes trodser World Sailing, og...

Motor

Hondag V8: Ny 'power-påhæng' med udvidet tyverisikring

Branchenyt

Princess Yachts Denmark udnævner ny direktør

Kort nyt

'Togtet': Foredrag trak fulde huse - og mere til

Havne

Nyborg Marina: Glæder sig over besøgstallene

Kapsejlads

Spangsberg Cup: Ubetinget Danmarks sødeste én dags...

★ Interview & Portræt

★The Ocean Race vil tilbage til rødderne

Kapsejlads

E Jolle: Hvilken sæsonafslutning - Harboe Cup leverede varen

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Udvalgte artikler *