2019: Højdepunkterne på to minutter

Related Articles: Sportschef Thomas Jacobsen om Rindom – TOP professionel, Anne-Marie Rindom nomineret til årets sportsnavn, Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet, Kommentar: Derfor er SailGP interessant for os alle

I det vi slipper fortøjningerne til det forgangne årti, kast lige et blik på hvad 2019 havde at byde på, for os som er forfaldne til sejlsport! Videoen her er produceret af World Sailing, og giver en nærmest fysisk fornemmelse af det hele. Den fortjener fuld skærm og god lyd!

Højdepunkterne

Enoshima er blevet et stedsnavn i sejlsport, efter at den kommende OL-bane har været vært for Hempel World Cup og diverse store events. Fastnet Race, Sydney-Hobart, TP 52 (Super Series), Star Sailor’s League og SailGP er andre højdepunkter i det der må være verdens mest komplicerede og ikke mindst varierede sport.

Offshore på foils
Meget interesse har også været knyttet til de store shorthanded offshore-sejladser og rekordforsøg, både i IMOCA, Class 40 og ikke mindst de gigantiske Ultime-trimaraner. Mere og mere sejlsport på øverste niveau flytter over på foils – et stort skridt, og nu omfattende hele spekteret fra kite/windsurfere til 100 fods havgående trimaraner.

Rindom og dansk SailGP-team
Set med danske øjne er det helt klart Anne-Marie Rindoms store år som står forrest. Kåringen som verdens bedste sejler af World Sailing på tværs af bådtyper er en foreløbig kulmination på en fantastisk karriere! Det danske Sail GP team med Jonas Høgh-Christensen og Nicolai Sehested i førersædet nåede også lige at blive lanceret inden året udløb – noget der virkelig peger fremad for dansk sejlsport. Som i alle korte sammendrag er der meget der er udeladt, men det er jo et uundgåeligt premis. Uanset, her er videoen – nyd den:Seneste nyheder

Trends fra Boot: Hvor er vi på vej hen?

L4 Trifork med danskere om bord i ny rekord

Eks-soldat vogter AC-pokal

Multihull chok: Ingen værdige vindere


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen