fbpx

Nivå: Bådejere vil ikke betale for renovering af strandpark

Related Articles: Nivå Bådelaug tager til genmæle, Udbrydere laver ny sejlklub i Nivå
Inkluder i Newsletter: Ja

Fredensborg Kommune vil hæve taksterne for bådejerne for at kunne finansiere renoveringen af både Nivå Havn og Strandpark. Bådejere i Nivå er utilfredse med, at de kan se frem til takststigninger for at finansiere renoveringen.

"Hvorfor skal vi betale for renoveringen af strandparken. Det er helt urimeligt, at bådejerne skal betale for en renovering af Strandparken, som alle borgere i kommunen muligvis kan have glæde af, men som ikke gavner bådejerne," siger Folke Galsgaard, der er formand for den nystiftede forening, Sejlcenter Nivå til Uge-Nyt.

Nedslidt havn
Nivå Havn blev oprindelig etableret som en kommunal havn, en havn som økonomisk skal hvile i sig selv. Havnen har længe været nedslidt, og derfor vil Fredensborg Kommune både renovere havnen og strandparken for et beløb på 69 millioner kroner.

Inden sagen skal behandles i Plan-, miljø- og klimaudvalget, har kommunen kun afsat 7,9 millioner kroner til at renovere havnen. Resten af beløbet skal ifølge kommunen finansieres ved af fondsmidler og eventuelt takstforhøjelser til bådejerne. Og det falder altså ikke i god jord hos sejlerne.

Folke Galsgaard erkender dog, at havnen trænger til en kærlig hånd:
"Broer, bolværker og pæle i en ret dårlig forfatning, dels mangler havnen mange af de faciliteter, man kan forvente af en havn i dag," siger han.

Folke Galsgaard mener dog ikke, at der er grund til at sende regningen videre til sejlerne.
"Driften af havnen har i mange år givet overskud, så der er noget at tage af, uden at hæve pladslejen," siger han.

Er projektet gennemtænkt?
Selvom Folke Galsgaard er glad for at havnen nu står foran en opgradering, mener han at Fredensborg Kommune burde lave et bedre forarbejde for hele projektet og analysere behovet for bådepladser i havnen.

"Bliver der et større, eller et mindre behov for pladser. Hvordan kan sammensætningen af bådenes størrelse forventes at blive? Nogle havne har i de senere år udvidet betydeligt, andre har haft svært ved at afsætte pladserne. Hvilke tanker har Fredensborg kommune gjort sig om det," spørger han.

Tirsdag d. 9. april er ’Nivå Havn og Strandpark - Forslag til Visons- og Udviklingsplan’ et emne på byrådsmødet. Fredensborg Kommune vil udbygge Nivå Havn og Strandpark efter den store model, der nu skal sendes i høring. Du kan se Fredensborg Kommunes plan her.

Kilde: Uge-Nyt




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *