Udbrydere laver ny sejlklub i Nivå

Længere tids uenighed mellem surfere og kølbådssejlere i Nivå Bådelaug, har fået 30 sejlere til at bryde ud og lave en ny klub: Sejlcenter Nivå.

Der har igennem længere tid – hvis ikke i årevis, været problemer i Nivå Bådelaug mellem windsurfere og kølbådssejlere. Det hele spidsede til i slutningen af sidste år, hvor Nivå Bådelaugs bestyrelse pludselig afbrød det samarbejde, som kapsejladsudvalget havde med KDY om i fællesskab at arrangere J/80 Vintercup.

Det har fået en flok kølbådssejlere til at bryde ud, og lave deres egen klub: Sejlcenter Nivå.
 
– Vi har nogle ting, vi gerne vil udover at sejle i sportsbåde og kølbåde. Vi vil f.eks. gerne lave en sejlerskole og et attraktivt træningsmiljø i samarbejde med naboklubberne, fortæller Folke Galsgaard, en af initiativtagerne til den nye sejlklub.
 
Han siger, at bruddet har være ret udramatisk, men det var på tide at gå hver sin vej.
 
– Vi har lige nu 30 medlemmer, så det er om igen. Vi har intet udstyr, så vi skal starte helt forfra. Men vi har god historik, dem der har været med til at arrangere kapsejladser og vinter/sommertræning er gået med over i den nye klub, siger Folke Galsgaard.
 
Planen er, at klubben skal have nogle både – sikkert J/80’ere, – men vi har også nogen der vil stille deres private både til rådighed, og der er nogen der vil skyde penge i projektet. Men derudover skal vi ud og finde/søge midler, så vi kan komme godt fra start, forklarer Folke Galsgaard.
 
Sejlcenter Nivå afholdt stiftende generalforsamling d. 9. januar, og har søgt optagelse i Dansk Sejlunion.
– Vi skal lige have justeret vores vedtægter, men det kommer til at ske på en ordinær generalforsamling snarest, slutter Folke Galsgaard.
 
Vi har forsøgt at få en kommentar fra Nivå Bådelaug, men de ønsker ikke at udtale sig.Seneste nyheder

22 sømil uden støj og røg

Copenhagen Boatshow: Melder alt udsolgt


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout