fbpx

Surf-veteran sætter ny verdensrekord...

Related Articles: Antoine Albeau slog rekorden i Namibia, Björn Dunkerbeck: Det er nu eller aldrig !

Så stærkt må du ikke en gang køre på en dansk landevej…

Den karismatiske surf-legende Bjørn Dunkerbeck tilføjede endnu en anerkendelse til sin gloværdige karriere, ved at sætte hastighedsrekord på et surfbræt.

Med tophastigheden på 55,97 knob (103,67 km/t) – målt over en distance på 100 meter, på en 500 meter lang kanal, ved Lüderitz Speed Challenge i Namibia, lykkedes det Bjørn Dunkerbeck at sætte ny verdensrekord.

Lige siden den franske windsurfer Antoine Albeau brød 50 knobs-barrieren – med sin rekord på 53,27 knob tilbage i 2016, har Dunkerbeck været på jagt efter de magiske 100 km/t.

Det er næsten 30 år siden Dunkerbeck satte sin første rekord. Tilbage i 1992 rundede han 80 km/t, og hele hans karriere, som startede i 1986 på et surfbræt, har kastet adskillige PWA-titler (professional windsurfing Association, red.) samt PWA Wave World Champions sejre af sig.

Optimale forhold
Lüderitz i Namibi, er blevet berømt for 'The Ditch' – som den 500 m lange kanal kaldes. Vandet forbliver fladt, selv når det piver - hvilket gør det til det perfekte sted, så længe du ikke styrter.

Bjørn Dunkerbeck forklarede: "Ingen styrt. Jeg gjorde alt for ikke at styrte - for med den hastighed, vil det være slut"

Dunkerbeck har mod på mere – han vil forsøge at gå efter 100 km/t over en distance på 500 meter, mon ikke det lykkes?

Se den nye verdensrekord blive sat her:

.
Havne

Sikker gang i Haderslev 

Tursejlads

Langturssejlerne inviterer til vintertræf

Kort nyt

World Sailing omfavner ny 'surf dille’

★ Teknik

★ Maritim elektronik blomstrer stadig

Kort nyt

Gammel tysker skal restaureres i Danmark

Udvalgte artikler *


Produktnyt