Björn Dunkerbeck: Det er nu eller aldrig !

Björn Dunkerbeck er parat til at slå windsurfing hastigheds verdensrekorden på 52,05 knob, men vil samtidig også over den barriere, som ingen windsurfer endnu er lykkedes med, nemlig at komme over 100 km i timen, dvs. 53,99 knob.

Rekordforsøget vil ske i 2015 Luderitz Speed Challenge, som lige nu finder sted i Namibia, som er det sted i verden, at næsten alle verdensrekorder er blevet sat siden 2008, heriblandt Vestas Sail-Rockets verdensrekord på imponerende 65,45 knob.

Windsurferne kommer ikke i nærheden af den rekord, og slet ikke på nuværende tidspunkt, hvor man endnu ikke har fundet ud af, hvordan windsurferne kan bringes på foils.

Så det er stadig windsurfing hastigheds verdensrekorden at Björn Dunkerbech er på jagt efter. Det er nu eller aldrig, siger Björn, og han tror, at det er muligt at slå Antoine Albeaus verdensrekord på 52,05 knob (96,40 km/t) som blev sat i 2012 ved Luderitz Speed Challenge.

Björn’s bedste forsøg er indtil nu på 51,09 knob, men han har været oppe på en tophastighed på 53,5 knob, dette er dog kun i kort tid, nemlig 2 sekunder.

I Namibia vil han anvende et 40 cm bredt og 130 cm langt board med en 16-18 cm lang finne. Sejlet vil være på 5,4 eller 5,6 m2 afhængig af vindforholdene, og Björn siger om rekordforsøget:

”Vandet skal være meget fladt i kanalen, og vinden skal komme fra den rigtige vinkel i forhold til kanalen. Der er behov for vidn på 45 til 50 knob, og det vil være ideelt for mig. Mit udstyr er rigtig godt, men der er faktisk 3 til 4 deltagere her i Namibia, som kan gøre det.”

Se video hvor Björn Dunkerbech sejler på kanalen:

-

Se video om 2015 Luderitz Speed Challenge:

Hastigheds rekorderne forgår under ISAF’s overvågning og kontrol, og der skal sejles over en 500 meter distance i kanalen, hvor hastigheden fastsættes som gennemsnitsfarten over den sejlede distance. Den måles med en meget høj nøjagtighed via to kameraer, som er placeret ved start og mål på kanalen. Når deltagerne passerer mållinjen vises deltagernes gennemsnitsfart samt ranking omgående.

Alle rekorder på distancen 500 meter skal herefter verificeres af ”World Sailing Speed Record Council”, som blev etableret helt tilbage i 1972. Den første officielle verdensrekord blev noteret til 31,8 knob sat af ”Crossbow” i 1975.

Windsurfing verdensrekorder

Sejlsports verdensrekorderKapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Kapsejlads

TJV: Class 40 podiet fuldendt

Kapsejlads

Ufrivillig bomning koster ARC-deltager livet  

★ Artikel

★ Dansk fyrskib skabte varme i kold krig

Tursejlads

Det regner med penge over Göta Kanalen

Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Udvalgte artikler *


Produktnyt