fbpx

Antoine Albeau slog rekorden i Namibia

Franske Antoine Albeau har gode relationer til Danmark. I 1994 vandt han en af sine første VM-titler (siden er det blevet til 23 af slagsen), da han sejrede i et stort anlagt VM-stævne, som blev afviklet ud for Rønbjerg Feriecenter i Nordjylland. I 2010 vandt han som den første det prestigefyldt WaterZ distancerace i Hvide Sande, og ugen efter deltog han i PWA World Cup'en i Klitmøller.

Men han har også en anden tæt relation til dansk windsurfing i form af team-samarbejdet med vores eget supertalent Sebastian Kornum. Sammen udvikler de to racingsejl for Neilpryde på Maui, Hawaii. Og det var netop et af disse racingsejl, som Albeau satte verdensrekord med i går.

Dagen startede ud med ikke så god vind - kun omkring 40 knob. Heldigvis tiltog vinden over middag, hvor Albeau havde nogle gode stræk på vandet, hvor farten kom over 50 knob. Albeau var i forvejen indehaver af verdensrekorden, men igår eftermiddag lykkedes det ham at overgå hans tidligere rekord med en imponerende fart på 53.27 knob - hvilket naturligvis er ny verdensrekord.
Kort nyt

Danmarkshistorie: I mål efter 54 dage - en vild tur!

★ Artikel

★ Både for enhver: Fem populære valg som førstebåd

World Match Racing Tour

Match Race: Jeppe Borch topper verdensranglisten - klar til...

World Match Racing Tour

KDY vil være verdens bedste Match Race klub - igen...

Kapsejlads

H-båds liga: Høj Jensen sætter barren højt

Kort nyt

IQ-Foil: Dansk U21 europamester

SailGP

Spænd hjelmen - 20 minutters action fra Bermuda

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?