fbpx

Katastrofe - Sehested & Co. får strafpoint efter kollision - Slingsby og AUS smadrer (også) båden...!

Related Articles: Nattens sejladser aflyst! Delfiner fik retten til vejen…, Sehested med fokus på at øge forspringet
Inkluder i Newsletter: Ja

Hvilken weekend på New Zealand..!

Først en aflyst lørdag - og så en søndag, hvor det bestemt ikke gik som den danske skipper Nicolai Sehested og hans team havde håbet!

En kollision i startproceduren i søndagens første sejlads med Canada, udløste en smadret dansk båd (stævnen, red.) - og pointstraf – otte i stævnet i Christchurch, og værst af alt, fire strafpoint i det samlede regnskab, hvor det danske team nu må tage til takke med en samlet femteplads. En dansk båd med en 'krøllet stævn' - ligesom Tom Slingsby og AUS også smadrede deres båd...

Tom Slingsby smadrer båd og mærke! 
Australien havde også en rigtig dårlig søndag, og med et meget spektakulært havari på båden kunne de ikke deltage i dagens to sidste sejladser, og slutter stævnet på jumbo-pladsen.

I en mærkerunding gik det helt galt - her kom Slingsby & Co. pludselig i situation, hvor han enten ville ramme Canada, eller vælge det store tunge mærke som de skulle runde!

Slingsby var aldrig i tvivl - han ville naturligvis undgå at ramme Canada, hvor hans ene stævn pegede lige på deres strateg Annie Haegar, og den rutinerede skipper valgte naturligvis mærket.

Gudskelov skete ingen personskade - men store skader på båden. Australien måtte indkassere en hel del strafpoint og teamet må samtidig vige pladsen som etter i den samlede stilling - en plads som Peter Burling efter sejren på hjemmebanen overtager. 

Den fra barsel tilbagevendte Peter Burling og hans New Zealandske team vandt nemlig på hjemmebanen, foran 11.000 ellevilde tilskuere, foran Frankrig og Canada som blev henholds nummer to og tre.

I galleriet herunder - stillingen fra stævnet i New Zealand og den nye samlede stilling, med fire events tilbage inden den store finale i San Francisco til sommer - men altså en dyr dyr weekend for Sehested & Co. ligesom Tom Slingsby pludselig ikke længere fører i den samlede stilling!

Se highlights fra søndagens sejladser her:


Galleri
Udvalgte artikler *