fbpx

Sehested med fokus på at øge forspringet

Related Articles: Barselsvikaren - nu med fast job, Sehested er tilbage - det samme er barselsvikaren Outteridge i Australien, hvor der ventes god luft
Inkluder i Newsletter: Nej

Denne weekend vender SailGP tilbage til New Zealand, hvor det danske team fortsætter kampen for at holde sig i top-3 frem til Grand Finalen, San Francisco i juli.

Med kun fem events tilbage i SailGP's fjerde sæson ligger den danske båd i øjeblikket på en samlet tredjeplads med fire point ned til det spanske hold, som de nærmeste konkurrenter.

Nicolai Sehested og hans besætning er klar over, at et solidt resultat i Christchurch kan bringe dem til en endnu bedre placering i top tre med en større afstand til forfølgerne.

"Vi havde en fantastisk event i Sydney, og pressede Australien hele vejen på deres hjemmebane. Det har givet os et stort boost forud for denne event. Sydney er en af de mest udfordrende baner i sæsonen og har tidligere givet os problemer. Derfor var det en stor sejr for holdet at komme godt igennem og endda dominere de indledende sejladser. Men det tæller kun, hvis vi også præsterer ved de kommende events," siger Sehested.

Sydney-finalen – et tegn på hvad der venter
Finalen i Sydney mellem Australien, Danmark og New Zealand, hvor danskerne tog en andenplads i en tæt kamp med australierne, er en af de mest omtalte finaler i sæsonen. Mange kommenterede på, at der måske var en forsmag på Grand Finalen, der finder sted om lidt over tre måneder i San Francisco.

"Hvem ved? Vi vil da gerne tro, at vi kommer til at sejle mod de to hold igen i San Francisco, men vi lader os ikke rive med. Der er stadig mange point at kæmpe om, og vi har nogle tricky events forude, der begynder med noget helt anderledes i Christchurch," siger Sehested.

Lærer af sine fejl
Sidste gang i Christchurch præsterede danskerne under forventning. Holdet sluttede på en ottendeplads og nåede højst en syvendeplads i sejladserne, men Sehested understreger, at holdet ankommer til New Zealand med en ren tavle.

"Det vigtigste er, at vi lærer af sidste års fejl. Det er noget, vi har haft succes med indtil videre i denne sæson. Når vi sejler i Christchurch vil det være under andre omstændigheder end sidste år. Vi kommer med mere erfaring, og har en plan vi skal eksekvere. Hvis vi klarer det, er jeg sikker på, at vi vil være med i kampen," siger Sehested.

Hvert point tæller
Et positivt resultat i New Zealand vil sætte Danmark op til sæsonens bedste slutplacering nogensinde. I takt med at fokus skifter mod den afsluttende del i Nordamerika, der begynder med Bermuda Sail Grand Prix i maj efterfulgt af tre events fordelt over seks uger i Halifax, New York og San Francisco. Danmarks præstationer Down Under i sidste måned har øget opbakningen til holdet i kampen om at sikre deres finaleplads, men føler Sehested, at hans hold har fået nok anerkendelse for deres stabile sejladser mod topholdene?

"For at være ærlig, har Sydney ikke ændret noget for os. Vi har altid været selvsikre. Vi ved, at hvis vi fokuserer på os selv og gør de rigtige ting på vandet, kan vi slå enhver båd derude. Vi går ind i sæsonens afgørende fase, velvidende, at presset for at blive ved med at levere og bevise, at vi er værdige til en podieplads, ligger på os alene," slutter Sehested i dagens pressemeddelelse.

Sejladserne i New Zealand bliver afviklet 'traditionelt' lørdag og søndag eftermiddag, og med 12 timers tidsforskel, så skal du gå rigtig sent i seng, eller stå mega tidligt op for at følge det live.

 
Udvalgte artikler *