fbpx

Nattens sejladser aflyst! Delfiner fik retten til vejen…

Inkluder i Newsletter: Nej

I New Zealand har man kæmpet om hvem der skulle have besøg af SailGP, og man valgte i tidernes morgen at dele det mellem Auckland og Christchurch - altså skulle SailGP skifte hvert andet år mellem de to lokationer.

Turen i år var reelt kommet til Auckland, men her kunne arrangørerne ikke få den plads de havde brug for, og så var de klar til at tage over i Christchurch - fuldstændig som på samme måde, da København måtte melde pas, og Aarhus tog over tilbage i 2021.

Men, SailGP besøger New Zealand på et tidspunkt af året, hvor der er stor delfin aktivitet, og det var lige præcis hvad der ramte sejladserne lørdag. Russell Coutts havde allerede for nogle dage siden været ude med sine bekymringer...

Forsøgte med AP
Der skal ikke meget til at forestille sig hvor galt det kan gå, hvis en flok legesyge delfiner befinder sig på banen, og sejladsbestemmelserne (protokollen, red.) for det pågældende stævne, tilsiger da også, at hvis der spottes delfiner i vandet, så skal sejladserne udskydes, og må først startes efter 20 minutter uden at man har kunnet spotte aktivitet på baneområdet. Det lykkedes ikke lørdag, og sejlerne og de mange tilskuere måtte gå slukøret hjem.

Verdens rekord - og dramatik
Og netop tilskuerne, ja det forlyder at det er det stævne hvor der er solgt flest billetter til ’ever’. 22.000 tilskuere vil i løbet af weekenden kigge forbi – det højeste antal betalende tilskuere til et sejlsports event, og så blev første akt aflyst! 

Lørdagens aflysning kommer ovenpå en trænings-optakt med stor dramatik.

Under perfekt forhold med rigtig god vind kollidere Giles Scott og hans GBR team med Diego Botin's spanske team i noget der kunne være gået helt galt.

De to teams så ganske enkelt ikke hinanden før i sidste øjeblik, og en kollision var uundgåelig - selv om de gjorde alt for at undgå den helt store katastrofe.

8 strafpoint til Giles Scott og hans britiske team - ja det er hvad det koster! En svær start for Giles Scott på stævnet i Christchurch, og det vil med stor sandsynlighed sende Giles Scott og GBR helt ud af kampen om at nå den forjættede tredjeplads, når sidste sejalds er sejlet i San Francisco til sommer, og dermed ude af kampen om de 2 millioner US$...

Her ved redaktionens afslutning, er der endnu ikke kommet information, om der bliver sejlet mandag (næppe) - eller om de sejler tre sejladser + en finale søndag, hvor arrangørerne naturligvis løber den risiko, at de legesyge delfiner kigger forbi igen. Den tanke tør man jo slet IKKE tænke! Hurtige 'followers' på de sociale platforme har allerede været ude med nyt slogan:

SailGP delayed by nature...

Tech Walk
På ægte Formel1 manér, hvor der findes pit-walk, så har SailGP deres eget tech-walk, kom med en tur her:
Udvalgte artikler *