fbpx

Midweek vinder gik hele vejen

Related Articles: IKC #52: Friske sejl på 33 Knarr i Rungsted, Vejrguderne har set sig sure på Knarrsejlerne - men midweek vinderen er fundet

Årets IKC, nummer 52 i rækker af det Int. Knarr stævne, er slut, og det blev med tre danske teams på de eftertragtede podiepladser.

Efter års forberedelser, nye sejl til 33 Knarr, måling - trimning - både vasket, flot stævne magasin produceret, ja - så skulle det vise sig, at to hændelser i ugens løb fik afgørende indflydelse. Den ene havde baneledelsen magten over, den anden Vor Herre.

Fætter- kusine fest
IKC er i manges øjne et venskabs-stævne. Jo, man skal kvalificere sig for at kunne deltage, men det er kun Norge og USA samt Danmark som deltager. Det land som afholder (det går på skift, red.) stiller med dobbelt antal både, de to øvrige lande møder op med otte teams fra hvert land, altså i omegnen af 32 både - i årets tilfælde 33.

Der bliver stillet både til rådighed fra det arrangernede land - i år for første gang med sprit nye North Sails på samtlige både, så de enkelte teams skal såmænd blot møde frem. Der trækkes - en gang for alle, lod om bådene som det enkelte team skal sejle i ugen igennem, så du ved altså hvilken båd du får ‘på onsdag’ - Midt på ugen kåres stævnets ‘mid week winner’ og så er der forøvrigt lay-day, hvor der kan vælges udflugt eller golf, og de enkelte aftner indeholder alt, lige fra skaldyrs buffet, til vinsmagning…alt dette her, blot for at beskrive det sociale og gode sammenhold der hersker blandt Knarr-sejlerne. 

11 fik BFD
Hele 11 teams blev noteret for en tyvstart i stævnets første sejlads, dette - vel at mærke efter man havde to omstarter i tune-up sejladsen som blev afviklet dagen før det rigtig gik løs. Der blev end ikke forsøgt startet på normal vis, baneledelsen valgte altså at sætte den hårde 1-minut, i første sejlads, uden noget forsøg på at få feltet afsted under normale forhold. 11 både UFD i første sejlads - velkommen til IKC Danmark. Nu var det planlagt at der skulle gennemføres 14 sejladser (af en times varighed, red.) - og nåede man derop, ville tre fratrækkere være muligt - to fratrækkere efter ni sejladser.

Højtryk x Øresund = vindstille
Men men, nu kommer vi så til den anden hændelse, som fik afgørende betydning. Vejret. Et højtryk lagde sig som bekendt for mange dage siden over Danmark, og højtryk gange med Øresund = nul, altså vind. Udover den famøse UFD-sejlads, så gik derto dage før Knarr sejlerne kom på vandet. Et blankt Øresund drillede, men heldigvis kom der luft tirsdag aften, hvor hele fire sejladser blev gennemført. Onsdag skulle have været brugt på udflugter og golf, men også her viste det sig at der kunne sejles, og da hverken torsdag el. fredag så ud til at blive med luft, valgte arrangørerne at bytte rundt, ganske fornuftigt. 

Der blev i alt gennemført ni sejladser, ud af de 14 planlagte, lige præcis nok til at få to fratrækkere, og øverst på podiet kunne Morten Reinhold, sammen med hans besætning Jesper Riise og Stig Munchaus stige op. Nummer to, Kristian Kjærgaard - nummer tre Henrik Søderlund og nummer fire Søren Pehrsson havde alle en UFD som fratrækker. Bedste udenlandske båd sluttede på 8. pladsen.

Link til den samlede resultatliste her 

F
oto i galleriet: Per Heegaard
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?