fbpx

IKC #52: Friske sejl på 33 Knarr i Rungsted

Enhver der har sejlet International Knarr Championship (IKC), eller enhver bådejer der stod overfor at skulle udlåne sin Knarr har stået med dilemmaet: Sejlene? Oftest er det sejlene som får skylden, når dagens resultater fra kapsejladsbanen skal bortforklares. Selv om det er et historisk faktum at de bedste sejlere også oftest vinder IKC – ligegyldigt hvilke både, og hvilket sejl de har mødt på deres vej til sejr og succes. 

IKC er den ultimative "taskesejlads", alle besætninger – i år 33, fra San Francisco, Bergen, Oslo og Øresund - der stiller til start i Rungsted, får stillet en Knarr til rådighed hver dag under stævnet. Det er strengt forbudt at ændre noget som helst på båden, du sejler med det materiel du har fået udleveret på dagen. Tidligere vandt husfreden derhjemme, over viljen til at sende sine bedste sejl med til IKC. Historisk set har konsekvensen været at alt for mange lånebåde endte med ældre sejl, som blev hentet op af kælderen. Ikke kun et kedeligt dansk fænomen, sker også i de andre Knarr-lande.

I mange år har diskussionen i Knarr klassen været omkring muligheden for at sætte nye og ens sejl på alle deltagende IKC både. Hidtil uden succes, økonomien har gang på gang været en udfordring, der ikke kunne overvindes. Hver gang forslaget er kommet på bordet, er det igen og igen kategoriseret som fantasifuldt - men overhovedet ikke realistisk.

Efter to års pandemi – og aflysning af IKC 2020 og IKC 2021, kom forslaget igen på bordet i efteråret 2021. Er du i tvivl om hvad "magthaverne" i IKC#52 mente? Så kan det meget kort sammenfattes: "Glem det, venner".

I civil ulydighed gav en bred kreds af de danske Knarr sejlere hinanden hånden på at IKC#52 bare skulle sejles med nye sejl. 

Knarr Klubben i Danmark valgte at støtte op og tømte kassen. Det fik en dansk sejlerfamilie og livslange Knarr elskere til at skyde yderligere et stort beløb ind iprojektet. Pludselig var der skabt et fundament, og en tro på at drømmen måske kunne gå i opfyldelse?

Resten er historie, for de mange Knarrsejlere samlede så mange penge sammen over vinteren, at projektet kunne realiseres – Containeren med 27 papkasse-trekanter og 33 stel Knarr sejl er landet i Danmark. Det er nu en kendsgerning at IKC#52 i Rungsted sejles med fuldkommen ens sejl på samtlige både.

Fordelene er åbenlyse
Konkurrencen bliver meget mere fair – og meget mere hård, hele IKC - visionen er styrket markant. De 33 danske bådejere, der stiller deres Knarr båd til rådighed i Rungsted, behøver ikke at have tunge overvejelser omkring sejl. De kan gemme alle de dårlige undskyldninger langt bort og alene glædes over festen i Knarr landsbyen i KDYRungsted.

Faktum er, at IKC#52 råder over 42 konkurrenceklare Knarr, efter sejlene ikke er længere er et issue. Negativt er det at IKC - sejlerne har mistet deres undskyldning, og må nu tage det personlige ansvar for dagens dårlige placeringer- undskyld venner – det kan ikke være anderledes i 2022.

IKC sejles i Rungsted fra den 6. august til den 13. august, kom forbi og oplev stemningen


Galleri
Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Kapsejlads

Øhavet Rundt melder klar for 52. gang

★ Tursejlads

★ Fjällbacka og Fjällbacka Skærgården - et 'must'

Kort nyt

Tall Ship: Her er de frivillige også i fokus

Surf

Waterz kan godt bruge flere hænder - er du frisk?

Kort nyt

Speedbåd i knibe på ukendt position

SailGP

Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?