fbpx

The Ocean Race: To sprækkede ror opdaget hos 11th Hour Racing

Related Articles: Guyot vendt om - skroget delamineret..! , Uheldene vælter ned over bådene på 3. etape
Inkluder i Newsletter: Ja

Hvis man har fulgt professionel offshore kapsejlads igennem mange år, så vil man vide at det er rigtig, rigtig svært at sejle igennem hele sydhavet mellem Kap det Gode Håb og Kap Horn i racingmodus, uden at der er noget ret kritisk der går i stykker på et eller andet tidspunkt.

X-Hugo Boss
De fem både der startede fra Cape Town 26. februar, er nu blevet til fire – Guyot Environment Team Europe er allerede tilbage i Cape Town, efter at opdaget delaminering i forskibet (læs mere her). Båden hed i øvrigt Hugo Boss tidligere. Eftersom den har været bestilt og sejlet af Alex Thomson, kunne man måske tænke at sikkerhedsmarginerne er blevet presset ret hårdt ned, både under bygning og senere sejlads.

Mirakuløs reparation
Nogenlunde samtidigt var Team Malizia tæt på at miste riggen, efter at en lang, vertikal sprække opstod højt oppe i masten. De formåede at gennemføre en meget kompleks og svær reparation, og er tilbage på fuld kraft. Det kan du læse mere om her

Sprække i ror
Det seneste break-down er lige sket: Denne gang hos 11th. Hour Racing. Under rutineinspektion efter en periode med sejlads i hårdt vejr, opdagede man to sprækker i det ene ror. Det var heldigvis i luv side, hvor roret normalt er vippet op. Men en grundigere inspektion af det andet ror afslørede at den også var gal der.

screenshot 2023 03 08 at 13 58 26 cape town leg 3 start

Reserve-ror på plads
Mandskabet har heldigvis medbragt et reserve rorblad, og det er ret nemt at skifte. Så det er gjort nu. Det giver tid til at planlægge og gennemføre en grundig reparation af det skadede rorblad, for uden to ror man kan stole på, er det game over for 11th Hour Racing. Der er også overvejelser i gang omkring hvad man gør, hvis det viser sig at også det nye ror begynder at sprække. Båden befinder sig i verdens mest øde og vejrhårde farvand, og det er stadig ca. 10.000 sømil til mål.

11th Hour Racing ligger på fjerdeplads (dvs sidst), med pt 466 sømil til førende Holcim PRB. Du kan se alle bådenes positioner på tracker her

Her video fra førende Holcim – et lille indblik i dagligdagen om bord:




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *