fbpx

Uheldene vælter ned over bådene på 3. etape

Inkluder i Newsletter: Ja

Den monsterlange etape fra Cape Town til Itajai startede i søndags med to (mindre) skader, allerede inden bådene havde forladt startområdet. Onsdag måtte Guyot Environment afbryde og sejle tilbage til Cape Town med delamineret forskib. Og torsdag kommer nyheden om at Malizia har skadet masten, og har en svær reparation på åbent hav foran sig.

Knækket faldlås
Det er et hårdt slag for Malizia, og skipper Boris Hermann er tydelig ramt i sin beskrivelse af sin situationen. ”Det startede med en faldlås til Code Zero, som pludselig knækkede”, siger han. "Dermed rev faldet en 26 centimeter lang flænge ned igennem masten, tværs igennem kulfiberen.”

m155062 crop169014 1024x576 proportional 16776986542e0b
Som man kan se, er der 11 cm ned til indfæstningen af vanterne. Når sprækken dertil, er det game over.

 

Kan repareres (teoretisk) 
Holdet har talt indgående med det tekniske team og eksperter på rigtypen, og har besluttet at forsøge en reparation. De vil simpelthen laminere nye kulfibermåtter uden på sprækken. Det skal foregå oppe i en 28 meter lang mast, som vipper frem og tilbage i store bølger på åbent hav. I fugt og kulde. Det lyder svært, grænsende til umuligt – hvis vedhæftningen ikke bliver 100%, kan masten knække, næste gang den belastes hårdt – det vil sige, i hårdt vejr. Og holdet befinder sig altså i verdens mest øde og stormfyldte havområde.


Sådan skal det gøres
Men omvendt, hvis det lykkes, bliver masten lige så stærk som før. Og så kan Malizia genoptage racet med fuld styrke. Torsdag ligger holdet og ruller i dønning og næsten ingen vind, men fredag skulle forholdene være mere egnet til et forsøg. En person skal altså hejses op i masten, kunne fastgøre sig ordentlig der, pudse området grundig med sandpapir, fjerne slibestøv, sørge for at området er helt rent og tørt – og så laminere kulfibermåtter og epoxy i flere lag. Hvis den operation lykkes, må der tilfalde en ærespris til vedkommende. Nedenfor kan du se reaktioner fra båden.

 

Kapsejlads

Regatta Royale: Yacht Club de Cannes trodser World Sailing, og...

Motor

Hondag V8: Ny 'power-påhæng' med udvidet tyverisikring

Branchenyt

Princess Yachts Denmark udnævner ny direktør

Kort nyt

'Togtet': Foredrag trak fulde huse - og mere til

Havne

Nyborg Marina: Glæder sig over besøgstallene

Kapsejlads

Spangsberg Cup: Ubetinget Danmarks sødeste én dags...

★ Interview & Portræt

★The Ocean Race vil tilbage til rødderne

Kapsejlads

E Jolle: Hvilken sæsonafslutning - Harboe Cup leverede varen

Kapsejlads

Harboe Cup: Et fantastisk sensommerstævne

Kapsejlads

Knarr DM: Rent 'North Sails' podie

Udvalgte artikler *