fbpx

VM 49er + FX: OL-billetter på spil - afgørelsens time er kommet

Related Articles: EM, Portugal: Nervøs start på OL-udtagelserne - Sportschef Thomas Jacobsen sætter ord på
Inkluder i Newsletter: Ja

I morgen starter VM i 49’er på Lanzarote, og for de danske besætninger er alt på spil. For udover VM, så er resultatet her afgørende for, hvem der bliver udtaget til OL i Paris. Der er nemlig kun få point mellem besætningerne, og udtagelsen er stadig helt åben, efter den 'forfærdelige' EM tilbage i Portugal i 2023, hvor ingen danske både sluttede i guld-feltet!

Lige nu fører Daniel Nyborg og Nikolaj Buhl den danske udtagelse, men kun med to point ned til den unge besætning med Gustav Aasholm-Bradley og Frederik Melbye, mens den besætning som reelt 'kvallede' Danmark til OL, Frederik Rask/Jakob Precht Jensen er 12 point efter.

Derfor er der pres på til VM, der starter Tirsdag: 

- For mig er det vigtigt at acceptere, presset er der, og så gør jeg mit bedste for at være til stede i sejladsen og flytte mit mentale fokus over på det, siger Daniel Nyborg.

Men hvis de holder føringen, og bliver valgt som danmarks bud på en medalje i 49’er, når OL-sejladserne starter i Marseille til sommer, så vil det være kæmpe stort, siger Daniel Nyborg:

- Det er noget af det største man kan deltage i inden for sejlsport og noget, jeg har drømt om, lige siden jeg startede med at sejle, siger han i en pressemeddelelse fra DS, sendt ud mandag formiddag. 

I FX-lejren glæder de sig bare til at komme i gang

I kvindernes 49’erFX er kampen om OL-udtagelsen næsten så tæt som det kan blive. Også her er det to point, som skiller de to førende danske besætninger.

I første position er søstrene Johanne og Andrea Schmidt fra Kaløvig Bådelaug. De har netop fået båden kontrolleret og målt ind, så de er klar til at gøre deres bedste:

- Vi glæder os bare rigtig meget til at komme i gang med sejladserne, siger Johanne Schmidt.

Der er lidt af et generationsskift i gang i 49’erFX-klassen. Derfor er der også flere unge besætninger, som skal ud og bevise deres værd for første gang på den internationale scene.

Blandt dem er 21-årige Silje Cerup-Simonsen, der sejler som gast og skal ud og vise, at hun kan få båden til at sejle lige så hurtigt som de bedste:

- Det er virkelig spændende, man begynder at kunne mærke nervøsiteten lidt, men vi er virkelig klar. Let’s go! siger hun.

VM starter som før nævnt tirsdag den 5. marts og løber indtil søndag.

Resultatet af VM lægges sammen med resultatet fra EM sidste år, og den besætning, som har klaret sig bedst, vil blive udtaget til OL.

For efter at have vundet den interne udtagelse, vil holdet blive officielt udtaget til OL af bestyrelsen i DIF, der er olympisk komité i Danmark. Men det er dog blot en formalitet.

Danskere ved 49'er VM:

49'er:

- Daniel Nyborg / Nikolaj Buhl

- Gustav Aasholm-Bradley / Frederik Melbye

- Carl Emil Sloth / Simon Christoffersen

- Frederik Rask / Jakob Precht Jensen

- Malthe Ebdrup / Clement Aasholm-Bradley

- Jens-Christian Dehn-Toftehøj / Mads Fuglbjerg

49'erFX:

- Johanne Schmidt / Andrea Schmidt

- Josefine Nøjgaard / Esther Bojsen-Møller

- Rebekka Johannesen / Silje Cerup-Simonsen

- Josephine P W Frederiksen / Laura Zeeberg

Daniel NyborgNikolaj Hoffmann Buhl
Det førende team i OL-udtagelsen med Daniel Nyborg / Nikolaj Buhl - kan de gå hele vejen og holde de danske konkurrenter bag sig ved VM? Foto: Peter Brøgger

Link til eventsite her.
Udvalgte artikler *