fbpx

World Sailing: Slut med den dyre adresse i London

Related Articles: World Sailings hovedkontor flytter

World Sailing forlader med udgangen af året det dyre London-kontor, og rykker til langt mere rimelige kontorfaciliteter, hvilket efter det oplyste skulle resultere i en årlig besparelse i størrelsesordenen på hele 3,5 mio. Dkr. Unægtelig også en slags penge...

Efter en række turbulente år ser det ud til, at World Sailing er ved at få udstukket en mere stabil og fornuftig kurs, som kan være med til at stabilisere organisationens økonomi og sikring af aktivitetsniveauet, herunder også mulighederne for en stærkt tiltrængt konsolidering.

Store økonomiske problemer pga. mistet storsponsorer, fejlansættelser, eksorbitant høje omkostninger til kontor i London m.v. - var ved at tvinge WS i likvidation, men man blev reddet ved hjælp af et kæmpestort lån fra IOC på 2,7 mio. US$ - svarende til tæt på 17.5 mio Dkr. 

Besparelsen på 3,5 mio. Dkr. på årsbudgettet opnås alene ved at ’downsize’ til mere rimelige kontorfaciliteter. WS forbliver i London, men reducerer efter det oplyste husleje omkostningerne fra ca. 4,9 mio. Dkr. til ca. 1,4 mio. Dkr.

Hvis WS samtidig, i fremtiden, i højere grad anvender digital kommunikation – som under Corona perioden - vil man yderligere kunne spare markante summer på organisationens drift og rejseomkostninger.

WS driftsbudget vil de kommende fem år være belastet af tilbagebetalingen af lånet til IOC, ligesom det også vil være nødvendigt at opbygge en ny kapitalreserve til fremtidssikring af WS aktiviteter, herunder mulighed for at iværksætte nye udviklingsprojekter og/eller tilpasse organisationen ift. indtægtsmulighederne.

Når man tænker på hvad kvm. koster i centrum af London, så lyder det som en helt rigtig beslutning. Se det, som snart er de forhenvæende World Sailing kontorer her: 

 

Læs også:

Et ’tyndt’ World Sailing årsmøde

World Sailing: Kæmpenederlag til den siddende præsident Li – Council stemmer nej til kontor i Kina

The Ocean Race

Video-interview: Charlie Enright - en 800 sømil lang sprint

Tursejlads

Aggressive spækhuggere skal bekæmpes med nye metoder

The Ocean Race

Bouwe Bekking tilbage - interview...

★ Interview & Portræt

★ Mod en biocidfri fremtid

Sejlsportsliga

Ligaen skyder Sjælland Rundt Sailing Week i gang

The Ocean Race

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

The Ocean Race

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Kapsejlads

Interview: Hurtigere rute rundt om Fyn?

Udvalgte artikler *