fbpx

København: Skal badning gøres fri i hele havnen?

Related Articles: Politiker vil give politiet mulighed for at konfiskere båden i Københavns Havn

Torsdag aften blev partierne i Københavns Borgerrepræsentation enige om at undersøge, om badning i Københavns Havn skal gøres fri i hele havnen. Det vil betyde et farvel til badezonerne, som vi kender dem i dag. Men hos udbydere af kanalrundfarter vækker forslaget fra lokalpolitikerne bekymring.

- Vi har meget svært ved at se folk, der bader. Det er kun hovedet, der er synligt,
siger Finn Olsen, der er daglig leder af Nettobådene i København til TV2/Lorry.

Hver sommer oplever man hos Nettobådene store problemer med folk, der hopper i havnen uden for de anlagte badezoner. Og Finn Olsen er derfor ked af et nyt politisk forslag i Københavns Kommune, om at mulighederne for at gøre badning lovligt i hele havnen – på nær få udvalgte steder – skal undersøges.

Forslaget kommer på baggrund af, at By & Havn anslår, at omkring 200.000 personer hvert år bader ulovligt i Københavns Havn.

Men fjernes badezonerne kan det gå helt galt, mener Finn Olsen.

- Folk synes, det er sjovt at hoppe ind foran båden, når vi kommer sejlende, men de tænker ikke over, at de har en fremdrift og derfor kommer meget tæt på vores båd,
siger han til TV2/Lorry og understreger, at det især er et problem nær Holmen i Københavns Havn.

Han har også været ude for badegæster, der har sprunget i vandet med tilløb og så svømmet under båden.

Det er Socialdemokratiet, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Radikale, Venstre, Socialdemokratiet og SF, som er gået sammen om at bede Teknik- og Miljøforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen om at undersøge muligheden for fri badning.

- Med det her forslag vender vi tanken om havnen fuldstændig på hovedet. Vi går fra, at det er stærkt begrænset, hvor man må bruge havnen, til at det sådan set er alle, der kan bruge den, siger Frederik W. Kronborg, der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

I dag er der tre havnebade og 11 badezoner i Københavns Havn. Ifølge politikerne kan det i fremtiden stadig blive nødvendigt at have områder af havnen, hvor det ikke er tilladt at bade. I så fald skal der sættes skilte op, der advarer mod det. Det kan for eksempel være ved spildevandsudløb.

DR.dk har spurgt overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, om hun ikke frygter, at det kan føre til flere ulykker i havnen, hvis der er badende flere steder.

- Det er klart, at når vi bader i havnen, så har vi et ansvar for hinanden. Og der er problemstillinger i forhold til, at der skal være sikkerhed også for dem, der sejler, så de ikke sejler uforvarende ind i nogen, der bader,
siger overborgmesteren til DR.dk

En af de virksomheder, der ser frem til at blive inddraget i drøftelserne er GoBoat, der udlejer både til turister og besøgende i Københavns Havn.

- Jo mere, vi kan gøre for borgerne, havnen og turisterne jo bedre. Men det er vigtigt, at man gør det på en sikker måde både for dem, der bader og for dem, der eksempelvis lejer både hos os,
siger kommunikations- og marketingschef Eric Ziengs.

569 2021 omslag

Tilbage i 2021 bragte vi en artikel i Bådmagasinet #569 om reglerne i Københavns Havn - i den søde juletid, der åbner vi for e-udgaven af magasinet.

Klik på forsiden og læs artiklen på side 20-24 - du skal naturligvis også være velkommen til at læse hele magasinet.


Galleri

★ Artikel

★ Plug & play - men også håndværk, stilhed og natur

The Ocean Race

Smilets by er og bliver også sejlernes by

The Ocean Race

11th Hour Racing Team vinder etapen til Aarhus

America's Cup

57 knob – udsigt til vild America’s Cup

Udvalgte artikler *