fbpx

Politiker vil give politiet mulighed for at konfiskere båden i Københavns Havn

Inkluder i Newsletter: Ja

Det skal straffes med konfiskering af båden, hvis man sejler for stærkt i Københavns Havn. Det mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, efter en artikel på TV2/Lorrys hjemmeside.

Under overskriften ”Beboer filmer vanvidssejlads i Københavns Havn: Frygter ny dødsulykke” bragte den københavnske Tv-station den 27. maj en længere artikel om fartsyndere i Københavns Havn.

Flere overskridelser at hastighedsbestemmelsen for fritidssejlads i havnen er blevet filmet af en lokal beboer, Bo Schriver, der bor på Islands Brygge og som forklarede torsdag til TV 2 Lorry, at han alene i maj havde ringet til Københavns Politi seks gange med anmeldelser af for hurtig sejlads.

I følge Bo Schriver er han dog adskillige gange blevet affejet af politiet, som han ikke mener tager hans henvendelser alvorligt. En kritik, som politiet afviser, de opfordrer dog alle, der vidner utryghedsskabende sejlads, til at tippe Københavns Politi på politiets hjemmeside.

TV 2 Lorry har vist flere billeder af hurtigtsejlende både til en sejlkyndig, der vurderer, at nogle af bådene, sejler med helt op 19 knob, hvilket svarer til 35 kilometer i timen. Altså over tre gange så hurtigt som den tilladte maxhastighed.

Det har fået retsordføreren fra Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, til at reagere. Han vil nu i justitsministerens spørgetid i morgen onsdag kræve, at loven mod vanvidskørsel på de danske veje også skal gælde på vandet, når en båd sejler for stærkt.

Til den københavnske Tv-station siger ordføreren:
- Jeg mener, at politiet skal have beføjelser til at beslaglægge både, og meget gerne instruks om at gøre det. Vi er nødt til på Christiansborg at få lavet noget, der kopierer det, vi kender fra vanvidsbilismen.

- Det vil give skrig og skrål, fordi der er nogen, der ikke vil bryde sig om at få taget sin båd, men jeg tror, at det er det, der skal til, siger Peter Skaarup til TV 2 Lorry.

569 2021 omslagPeter Skaarup henviser blandt andet til dødsulykken i 2017, hvor to amerikanske kvinder blev dræbt, da de i en udlejningsbåd blev ramt af en vandscooter.

I vores trykte søstermedie BÅD nr. 569, som er på gaden nu, kan du - meget aktuelt, læse om hastighedsbestemmelserne og det nye havnereglement for Københavns Havn.

Som abonnent kan du blot logge ind, og læse artikle om det nye havnereglement for Københavns Havn her
Kilde: TV2/Lorry
Udvalgte artikler *