fbpx

Generalforsamling: Kampvalg / fredsvalg - men mangler DS ikke at fortælle noget?

Related Articles: DS' indkaldelse: Hvorfor undlades vigtig information? , Hvem bliver Dansk Sejlunions næste formand m/k?
Inkluder i Newsletter: Ja

På Dansk Sejlunions generalforsamling den 16. marts 2024 vil der være valg af formand, tre bestyrelsesmedlemmer og en suppleant. Kun ét nyt navn som stiller op, alle andre modtager genvalg.

I ugen op til juleaften offentligjorde Dansk Sejlunion information om det forestående valg på generalforsamling 2024 på hjemmesiden. 10 dage senere, og op til årsskiftet – mens mange stadig holdt juleferie – udsendte sejlunionen den 30. december 2023 et nyhedsbrev med link til DS hjemmeside og information om generalforsamlingen og valg. På dette tidspunkt havde klubberne kun 20 dage til at finde kandidater til de ledige poster på generalforsamlingen.

Fredsvalg - Ingen modkandidat til Line Markert
Dansk Sejlunion benævner det kommende valg som et ”kampvalg” på sin Facebook side, og det lyder jo som at der bliver spænding om valget. Men der bliver ”fredsvalg” om formandsposten, idet der – som Bådmagasinet tidligere har skrevet om – ikke er indstillet nogen modkandidater til Line Markert.

I information om generalforsamling og valg skriver DS på hjemmesiden: ”Der skal i henhold til vedtægterne på lige år vælges formand og op til tre bestyrelsesmedlemmer for en periode på to år samt en suppleant for en periode på et år.”

Det skriver DS på trods af, at man på det tidspunkt var fuldstændig bevidst om, at Line Markert kun kan vælges for ét år, idet DS vedtægter beskriver, at DS formand vælges på lige år for to år ad gangen og maksimalt 8 år. Line Markert har siddet 7 år som formand.

Netop fordi klubberne ikke kunne læse noget herom på DS hjemmeside, bragte Bådmagasinet den 22. december 2023 en artikel, som satte fokus på denne problematik: DS indkaldelse: Hvorfor undlades vigtig information?

I nyhedsbrevet som blev udsendt den 30. december 2023 skriver DS: ”Formand Line Markert er på valg og villig til at modtage genvalg.” Men igen - intet om, at hun jævnfør vedtægterne kun kan vælges for ét år!

Når vi gennemlæser den information som DS har udsendt om formandsvalget via hjemmeside og nyhedsbreve, har DS på intet tidspunkt klart og entydigt skrevet, at Line Markert kun kan vælges for ét år, idet hun maksimalt kan sidde på formandsposten 8 år jævnfør DS-vedtægterne.

Havde det ikke været fair overfor DS’ medlemmer – klubberne, at oplyse om dette?

Det eneste sted, hvor man har kunnet finde information om, at Line Markert kun kan vælges for ét år, har været på hendes egen personlige Facebook side tilbage i slutningen af oktober 2023, samt nu også i hendes eget ’valgoplæg’, som er lagt på DS hjemmeside efter at fristen for indstilling af kandidater udløb den 20. januar.

Her finder man godt gemt inde i teksten endelig noget der – udover på Facebook siden – fortæller, at hun kun genopstiller for ét år:

”Derfor genopstiller jeg som formand for Dansk Sejlunion, for at kunne bruge det sidste år af min formandsperiode på at sikre en god overgang til en ny formand.” samt ”Jeg har siddet i sejlunionens bestyrelse i 10 år, heraf syv som formand.”

Er det rimeligt, at DS ikke på noget tidspunkt officielt fortæller klubberne, at formanden rent faktisk denne gang kun kan vælges for ét år – og ikke to år som fastslået i DS vedtægter?

Klubberne skal åbenbart selv gætte sig til det, eller kunne huske helt tilbage til generalforsamling 2017.

Med stor sandsynlighed for klubber møder op på generalforsamlingen, og kun har læst om udfordringen her på baadmagasinet.dk, rejser næste spørgsmål sig - hvordan vil dirigenten håndtere denne divergens i forhold til DS-vedtægter?  I følge DS skal dette blot 'håndteres i praksis' af dirigenten på dagen!

Og de klubber, som ikke er til stede på generalforsamlingen, kan så læse om, hvad der reelt skete i referatet fire uger efter generalforsamlingen.

Læs også artiklen: Line Markert ønsker ét år mere som formand – men kan hun det? Adv. Henrik Andersen giver sit bud

Kampvalg - fire kandidater til tre bestyrelsesposter
I lige år skal der jævnfør DS vedtægter vælges tre bestyrelsesmedlemmer for en 2-årig periode. Ligesom formanden kan et bestyrelsesmedlem maksimalt sidde i 8 år.

Tre af de nuværende bestyrelsesmedlemmer genopstiller til posterne, og der er indstillet yderligere en kandidat. Der er således 4 kandidater til de 3 bestyrelsesposter:

Jens Kofoed (Virksund Sejlklub) - genopstiller

Jakob Frost (Faaborg Sejlklub) - genopstiller (og er af Line Markert nævnt som kommende formand i 2025, red.)

Ditte Juul (Thurø Sejlklub) - genopstiller

Nicolai Juel Vædele (Kjøbenhavns Amatør Sejlklub) – ny kandidat

Derudover skal vælges en suppleant, og her genopstiller:

Peter Toft (Sejlklubben Køge Bugt)

Man kan læse alle kandidaters valgoplæg for at stille op her




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *