fbpx

Rungsted Sejlklub får nyt klubhus

Related Articles: Udvidelsen af Rungsted Havn vedtaget - 200 nye pladser på vej

240 medlemmer i Rungsted Sejlklub kan nu glæde sig over, at de endelig får et klubhus til medlemsaktiviteterne på Rungsted Havn.

I første omgang har Hørsholm Kommune bevilget en halv million til et midlertidigt klubhus, som bliver etableret i foråret 2022. Det var en enstemmig kommunalbestyrelse som besluttede bevillingen.

Et klubhus har været et længe ventet ønske fra Rungsted Sejlklub, idet de siden etableringen for snart en del år siden, ikke har haft noget fysisk tilholdssted på Rungsted Havn. Klubben har lejlighedsvis lånt lokaler af Kongelig Dansk Yachtklub (KDY), men ellers har klubbens 240 medlemmer (jf. DS medlemsopgørelse 2020) været ’husvilde’ gennem årene.

I mål med klubhus efter otte år
Det har nar naturligvis været en stor ulempe for klubben at være uden klubhus, men klubben er alligevel vokset konstant gennem de seneste 8 år, hvor de har etableret aktiviteter, bl.a. en sejlerskole.

”Vi har ønsket os et klubhus i Rungsted Sejlklub fra dag ét, og i bestyrelsen har vi arbejdet hårdt de seneste otte år for at det skulle lykkes, og nu er vi kommet i mål”, siger bestyrelsesmedlem René van Laer.

”Vi er overbevist om, at vi nu kan tiltrække endnu flere medlemmer til vores klub. Vores vision har altid været, at flere skal kunne opleve dem glæde det giver at være på vandet. Om det så er i en spændende kapsejlads eller en tur til Hven med kaffe og kage.”

”Det er en ny epoke som begynder for Rungsted Sejlklub, og vi glæder os til at kunne fermvise klubhuset ved standerhejsningen til april med pølser og øl”, slutter René van Laer i pressemeddelelsen.

Multiklubhus på havnen
Den midlertidige opgradering betyder, at klubben nu får en ramme omkring undervisning, foredrag og temaaftener, ligesom klubhuset bliver det naturlige omdrejningspunkt for medlemmerne efter kapsejladser, en tur på vandet eller en tur på havnen.

Når der er tale om et midlertidigt klubhus, skyldes det, at der i forbindelse med den store havneudvidelse er planlagt et multiklubhus, hvor også Rungsted Sejlklub får plads. Men frem til 2025, hvor det nye multiklubhus forventes at stå færdigt , har de det midlertidige klubhus, som også skal deles med andre klubber, hvis der opstår et behov.

Hvad skete der med Rungsted Kyst Sejlklub ?
Den oprindelige Rungsted Kyst Sejlklub (RKS) var gennem mange år blandt landets tre største sejlklubber med omkring 1200 medlemmer samt med mange aktiviteter, ikke mindst ungdomsafdeling, sejlerskole og kapsejladser. Den nye Rungsted Sejlklub har grundlæggende ikke noget med RKS at gøre, bortset fra at en del af de gamle medlemmer nu er med i klubben.

RKS blev i slutningen af 1990’erne fusioneret ind i Kongelig Dansk Yachtklub (KDY) efter en periode, hvor klubbens skiftende bestyrelser mistede grebet om klubbens økonomi, som efterhånden ’hang i laser’ med en stadig større gæld. Dette forårsagede en medlemsflugt fra klubben, som på relativt få år blev næsten halveret i medlemstal, og klubbens økonomi blev endnu mere presset. Løsningen blev en sammenlægning med KDY, som blev besluttet på klubbens generalforsamling. Alternativet havde været, at RKS var blevet erklæret konkurs, som den første sejlklub i Danmark. 

KDY og RKS ejede det store klubhus yderst på havnen sammen, det indgik i fusions-løsningen og blev til et stort fælles klubhus for de mange aktiviteter, hvor alle medlemmer blev samtidig medlem af KDY.

KDY videreførte RKS mange aktiviteter med aftenmatch, ungdomsafdeling, sejlerskole, kapsejladser og andre aktiviteter på Rungsted Havn. KDY havde indtil da kun haft begrænsede aktiviteter på havnen, men nu kunne man aktivere alle medlemsgrupper, og bruge både Rungsted Havn og Skovshoved Havn til større kapsejladsaktiviteter.

Det forlyder at Rungsteds nye - midlertidige klubhus bliver placeret ud for bro 8, lige ved den nuværende jollerampe. Fotos i galleriet, venligst udlånt af Henrik V. Jørgensen


Galleri
★ Tursejlads

★ Undgå grundstødning på sommerturen

Kapsejlads

EM amok - hele fire nye starter denne uge

Kapsejlads

29erEM: Ups- and downs i udfordrende vindforhold

★ Interview & Portræt

★ De sejler året rundt, de er Happymoms

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?