fbpx

Udvidelsen af Rungsted Havn vedtaget - 200 nye pladser på vej

Gennem de seneste år er flere havne i Øresund blevet udvidet og opdateret til nutidens krav og behov - nu er turen kommet til Rungsted Havn, som står foran en gennemgribende renovering, udvidelse og ombygning.  

Mandag besluttede en enig kommunalbestyrelse nemlig at genneføre den mest ambitiøse plan for udvidelsen af Rungsted Havn. Der har tidligere været fremlagt tre scenarier for udvidelsen - Hørsholm Kommunalbestyrelse besluttede altså at gå efter den største og mest ambitiøse af slagsen. 

- Havnen bliver både større og bedre for sejlerne, giver bedre trafikforhold, er fyldt med nye funktioner til byens borgere og giver masser af nye muligheder for at nyde vandet og udsigten. Havnen bliver en attraktiv oase for alle. Vi skaber også en helt ny eventplads, hvor vi kan samles til store sejlstævner, havnefest og andre kulturelle aktiviteter, udtaler Jørgen Thorsell, formand for Rungsted Havns bestyrelse til sn.dk.

Plus 200 pladser
Rungsted Havn, som i forvejen har tæt på 750 pladser får yderligere 200 med den nye plan, men projektet indeholder også et markant løft af hele havnen, hvilket betyder udbygning af Nokken-området, udvidelse af stranden, flere toiletter, renovering af flydebroer, jollerampen - ja stort set alt vil blive opdateret, til det man kan forvente af en moderne havn. 

Tidsplan
I 2022 starter arbejdet op med kritiske tilladelser fra bl.a. Kystdirektoratet, samt div. udbud og rådgivningsopgaver. Det er planen at bygningen af de nye moler starter i 2023, som færdiggøres i 2024 hvor det også er planen at sydstranden udvides. Det store landareal i midten af havnen - det såkaldte Nokken, etableres i 2024-2025, og hele molevitten skal stå færdig i 2026 - altså om ca. 5 år - bestemt noget af et projekt. 

Link til præsentation af Havneprojektet. (ekstern pdf, red.)

 
Kapsejlads

29erEM: Ups- and downs i udfordrende vindforhold

★ Interview & Portræt

★ De sejler året rundt, de er Happymoms

Kort nyt

4,4 millioner besøgte Stockholms skærgård

Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

★ Artikel

★ Design: Hvorfor vende snuden på hovedet?

Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?