Afstemning på DR: Stem og gør Paul Elvstrøm til den største danske sportslegende

Related Articles: PAUL ELVSTRØM – Danmarks største sportsnavn nogensinde

Hvem er den største af de største danske sportslegender? Kåring sker live i et stort TV-show på DR, lørdag aften kl. 21.00 - og DU kan være med til at afgøre udfaldet. 

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) fylder 125 år, og i den anledning har forbundet iværksat en afstemning, hvor hele den danske befolkning skal finde frem til den største af alle danske sportslegender gennem tiderne.

Det sker lørdag aften, den 16. oktober kl. 21.00 i et TV-show, som finder sted i DR Koncerthuset, og transmitteres direkte på DRTV og DR1.

Den ultimative
DIF kalder det selv den ultimative kåring, og offentliggjorde allerede tilbage i juni måned den eksklusive liste over de 125 navne, som skal med i opløbet om hæderen. De 125 sportslegender er udvalgt af en intern DIF-jury, og indeholder danske sportslegender, siden de første moderne olympiske lege blev afholdt i 1896.

Seks fantastiske sejlere – som alle har vundet OL-guldmedaljer - er med på listen over de 125 sportslegender, som blev offentliggjort juni 2021.

En jury bestående af sportsredaktørerne fra en række af de største danske medier, formanden for Danske Sportsjournalister samt fem DIF-repræsentanter - Hans Natorp (formand), Thomas Bach (næstformand), Frans Hammer (næstformand), Morten Mølholm Hansen (adm. direktør) samt kommunikationschef Britt Spangsberg - udvælger de endelige finalister, som afsløres i showet på lørdag kl. 21.00. Danskerne skal under showet kåre den endelige vinder i en live-afstemning.

Inden I kære læsere, undrer Jer over, hvorfor Anne-Marie Rindom ikke er med, så kan vi oplyse at listen blev offentliggjort én måned inden OL i sommer.

DIF Århundredets største sportsnavn: PAUL ELVSTRØM

Danmarks Idræts-Forbund kårede i forbindelse med deres 100 års jubilæum ”Århundredets største sportsnavn”, henholdsvis en kvindelig og mandlig idrætsudøver, og her var det som bekendt Paul Elvstrøm - der sammen med svømmeren Ragnhild Hvegerblev kåret til den flotte hæder.

Siden 1996 har der naturligvis været et utal af flotte danske sportspræstationer, og spørgsmålet bliver nu, om Paul Elvstrøm fortsat – i danskernes øjne – er den største af alle danske sportslegender?

Det er jo utrolig vanskeligt at sammenligne præstationer på tværs af samtlige idrætsgrene. Hvad er det som gør en idrætsudøver til den største i forhold til alle de andre? Er det overhovedet rimeligt at sammenligne alle de forskellige idrætsudøvere på tværs af alle sportsgrene?

Da Paul Elvstrøm blev kåret i 1996 var det en jury som afgjorde kåringen. Dengang var der ikke nogen elektronisk afstemningsform, hvor man kunne inddrage danskerne.

Nu kan det gøres live under udsendelsen, for eksempel som man gør i forbindelse med Vild med Dans. Her har man dog set adskillige eksempler på, at det er folkekære personer som går videre, selvom de overhovedet ikke kan danse - og ligner en misforståelse på et dansegulv.

En live afstemning og kåring af ”den største af alle danske sportslegender” kan i princippet lige så godt blive en af de pt. mest folkekære idrætsudøvere, som på aftenen har flest Tv-seere, men som reelt ikke har lavet den største danske idrætspræstation siden 1896.

DR afstemning 2020 ”Danmarks største sportsnavn nogensinde”: PAUL ELVSTRØM

Værten for aftenens TV-show DR, afholdt paradoksalt nok en afstemning i januar 2020, hvor man ønskede at finde frem til Danmarks største sportsnavn nogensinde, ”nu hvor Caroline Wozniacki havde sagt farvel til verdenstoppen”.

Efter en uges afstemning hos DR Sporten toppede Paul Elvstrøm med 31% ud af 33.067 stemmer, herefter fulgte Michael Laudrup 28%, Caroline Wozniacki 19% og Tom Kristensen 9%.

Sportsinteresserede danskere beviste dermed, at Paul Elvstrøms unikke præstationer, fortsat huskes som den af de største sportsnavne nogensinde.

Verdens bedste sejler gennem tiderne

Paul Elvstrøm’s fantastiske idrætskarriere, som verdens bedste sejler gennem tiderne, og med en idrætskarriere der varede i 40 år, er helt unik - både i Danmark, samt på globalt plan. 

Elvstrøm er den eneste i dansk idræt, som har vundet fire OL-guldmedaljer på stribe (1948, 1952, 1956 & 1960) samt 15 VM-guld og endda i otte forskellige sejlsportsdiscipliner. Hertil kommer to fjerdepladser ved OL, i 1968 og 1984, en stribe EM-guldmedaljer samt utallige guldmedaljer i de største sejlsportsstævner rundt omkring i verden. Paul deltog i sit første OL i 1948, og 40 år efter i en alder af 60 år ved OL i 1988 sammen med din datter Trine.

Paul Elvstrøm har som anerkendelse af denne unikke idrætskarriere modtaget stribevis af hæder: Ridder af Dannebrog, IOC Olympic Order in Bronze, DIF's Århundredets Idrætsmand, og tre x BT's Guld m.v.

Udover unikke sportspræstationer har Elvstrøm opfundet og udviklet mange ting, som teknologisk set har haft afgørende betydning for sejlsportens globale udvikling lige fra sejl, baileren, winchblokken, mange andre beslag, bådkonstruktioner m.v. til sejlervesten, sejlerstøvler og sejlertøj. Også når du haler din kickingstrap, kan du sende Paul Elvstrøm en venlig tanke.

Her på redaktionen er vi ikke i tvivl - husk og stem lørdag aften. 

I anledningen, får du lige her Bådmagasinet tilbage fra 2017, hvor du kan læse 'Alt om Elvstrøm' - klik på forsiden og læs løs, god fornøjelse

feb 2017Kapsejlads

ILCA VM: Det lykkedes ikke for Rindom på sidstedagen

★ Interview & Portræt

★ Arkivet: Danske Tursejlere i konstant fremgang

Kort nyt

Norge satser på brint: Ny nul-emissions båd på vej

Kort nyt

Redningsfolk redder mand en dag efter, at hans båd kæntrede

Nye både

Hvis der er noget vi glæder os til...

Kort nyt

Efter toårig bevilling til Skoleskibet Georg Stage er...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen