22 sømil uden støj og røg

Related Articles: Elmotoren er blevet voksen, Volvo Penta ser på hurtigladning i havnene

Forleden kunne vi her på Baadmagasinet.dk berette om Volvo Penta, som er i gang med at se på hurtigladning i havnene, og her i dag kan vi berette, at danmarks længste sejlrute med hel-elektrisk færge er taget i brug. Nu kan du altså forvente at møde en totalt lydløs færge hvis du sejler rundt i det Sydfynske Øhav. Færgen ELLEN er nemlig sat ind på ruten mellem Søby og Fynshav, så det er altså slut med 'buldren' i baggrunden, samt røg med sorte partikler fra skorstenen.

El-færger er i en rivende udvikling
Den nye el-færge ELLEN, som er et EU projekt under 2020 Horizon, også kendt som E-Ferry, vil være en af de første i verden, hvor hele batteripakken indeholder nok energi til både almindelig drift samt nødsituationer.  Flere rederier er i gang med at udvikle nye løsninger til fremtidens færger. En udvikling hvor sikkerheden går hånd i hånd med væksten i Det Blå Danmark. Ruten er en af de længste overfarter i verden, som betjenes af en helelektrisk færge.

For Søfartsstyrelsen er det kulminationen på et arbejde, hvor De har været med som myndighed i projektet, blandt andet for at bidrage, til at sikkerheden er en del af det innovative udviklingsarbejde.

Martin John, kontorchef i Søfartsstyrelsen: 'El-færger er en af løsningerne til nye klimavenlige færger. I Søfartsstyrelsen har vi været partner, myndighed og nu flag på den nye hel-elektriske færge'.

Læs mere om el-færgeprojektet E-ferry på www.el-færgeprojekt.dk

ellen3

Ellen - 100 % elektrisk, ingen støj og røg. Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen