Rekordlang sejlads udsat et år

Related Articles: Solo rekordforsøg jorden rundt med poler

Det bliver ikke i 2019, at Norbert Sedlacek bliver den første til at sejle jorden rundt via Nordvest-passagen. Det var ellers planen, som nævnt tidligere her på siden: Østrigeren ville sejle igennem alle fem verdenshave, passere både Arktis og Antarktis, og sejle hele den lange rute alene og uden stop. Det har ingen gjort tidligere.

Forsejl rundt ror og køl
Den 57-årige singlehandsejler lagde ud fra Les Sables d’Olonne i Bretagne 21. juli. Allerede efter få døgn til søs blev han ramt af et nordatlantisk lavtryk ud for Irland. Et forsejl rev sig løs i riggen på hans Open 60 AAL ”Innovation Yachts”, og havnede under båden, hvor det angiveligt sat sig godt fast rundt om køl og ror.

Sprækker ved salingshornene
Sedlacek fik løst situationen til sidst, og bjærget sejlet – men ikke før der var opstået skader på ror og rig. Han måtte søge nødhavn i Irland, og i erkendelse af at skaderne ville gøre det umuligt for ham at fortsætte på den 34.000 sømil lange rute, har han nu returneret til Les Sables d’Olonne. Båden har været kastet helt om på siden, og der er blandt andet sprækker ved salinghornene.

Vulkanske fibre
Skrog og dæk rapporteres dog strukturelt i god stand. Det er særlig interessant, eftersom båden er en del af en serie eksperimentelt byggede både, bygget af bæredygtige/biologisk nedbrydelige materialer. Det er snak om sandwichlaminat med fibre fra vulkansk sten og biologisk epoxy. Kerne er balsatræ.

Teamet fortæller nu, at de arbejder mod en ny start i 2020.

Mere hos Project ANT ARCTIC LAB

Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen