Solo rekordforsøg jorden rundt med poler

Søndag gik starten på et rekordforsøg jorden rundt, der inkluderer sejlads på Nordvest-passagen fra øst til vest og Sydpolen. Project ANT ARCTIC LAB er det første forsøg på at sejle nonstop, single-handed, uden hjælp rundt om kloden, gennem alle fem oceaner med både det Arktiske hav og Sydhavet med på ruten.

Det er den 57-årige østrigske sejler Norbert Sedlacek Koch, der skal gøre forsøget i en Open60AAL Innovation Yachts.

Turen på 34.000 sømil går fra Les Sables d'Olonne og nordpå gennem Nordvestpassagen. Ned langs Amerikas vestkyst til KapHorn og videre igennem Sydhavet, syd om Australien tilbage til Kap Horn og så nordpå gennem Atlanten tilbage til Les Sables d'Olonne i Frankrig.

antarcticlab map

Innovation Yachts er et østrigsk/fransk værft, der bygger både på bestilling – til race og tur. Værftet anvender bæredygtige og genanvendelige materialer.
Open60AAL er den første 60-fods båd bygget på værftet i Les Sables d'Olonne, Frankrig. Den stod klar i 2018 og er bygget af fibre fra vulkansk sten med en kerne af balsatræ og biokompatibelt epoxy.

Hvis rekordforsøget lykkes, er Norbert Sedlacek den første, der gennemfører en nonstop singlehandsejlads over alle jordens oceaner. Turen forventes at tage ca. 200 dage.

Du kan følge rekordforsøget på tracking her.
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen