Fredens Havn bliver ryddet til efteråret

Torsdag besluttede Miljø- og Fødevareministeriet i samarbejde med Københavns Kommune at Fredens Havn skal ryddes til efteråret. Både, vrag, tømmerflåder mm. huser ca. 45 mennesker, og har igennem en årrække været til stor irritation for naboerne.

- Der er en lang række fartøjer, som ikke har tilladelse til at være der, og nu er der kommet midler til, at vi kan få de vragdele ryddet væk fra havnen, siger Hans Erik Cutoi-Toft, der er områdechef hos Kystdirektoratet, til TV 2.
Det er Københavns Kommune, der skal finansiere oprydningen af bådkolonien. En oprydning, der forventes at koste op mod 26 millioner kroner.

- Tidspunktet er ikke helt fastlagt endnu, men vi ved, at det tidligst kommer til at ske i efteråret. Nu skal en længere proces i gang, uddyber Hans Erik Cutoi-Toft.

Den ulovlige samling både i Erdkehlgraven, kaldet Fredens Havn i København har langsomt vokset sig større de seneste 10 år, i alt skal omkring 150 fartøjer, vrag, broer og anlæg fjernes fra havnen.

I 2006 begyndte de første bådejere at kalde stedet for deres hjem, men det var imod loven, besluttede Kystdirektoratet i 2015. Dengang fik ejerne påbud om at fjerne bådene. Men det skete ikke.
Derfor indgik miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), i februar en aftale, der skulle sikre oprydning af Erdkehlgraven, hvor Fredens Havn ligger, langs Refshalevej nær Christiania.

Dengang fik ejerne fire uger til at fjerne deres både - ellers ville myndighederne indlede arbejdet med at få ryddet op i havnen. Det er det arbejde, der torsdag blev lagt en plan for.Seneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News