fbpx

Tidligere bådejere får regninger fra skibsregistret

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

Sejlere, der for længst har solgt deres båd, bliver pludselig opkrævet afgift fra skibsregistret. Søfartsstyrelsen afviser at lempe på reglerne. Telefonerne til Søfartsstyrelsen er rødglødende i disse dage. Det samme er ansigtskuløren på mange af de borgere, der ringer ind. Årsagen er de opkrævninger, som Søfartsstyrelsen netop har sendt ud til de tusinder af danskere, der har en fritidsbåd opført i skibsregistret.

Det viser sig, at opkrævningerne i mange tilfælde er tilgået personer, som for længst har solgt deres båd. Men fordi de aldrig har afmeldt båden fra skibsregistret, så bliver de nu opkrævet 800 kr. i årsafgift for 2013.

"Det er dog det groveste, jeg har været udsat for", står der i en email, som Dansk Sejlunion har modtaget fra en person, der solgte sin båd for hele 16 år siden – men alligevel har fået en opkrævning stukket ind gennem brevsprækken.

Manden kontaktede Søfartsstyrelsen forleden og fik svaret, at han kunne afmelde sin registrering – og derefter slippe for at betale afgift fra og med 2014. Men den aktuelle opkrævning ville Søfartsstyrelsen ikke annullere.




Seneste nyheder





Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne





Udvalgte artikler *