fbpx

Dansk Sejlunion med løntung ballast

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

Af: Journalist Lars Jørgensen

Hans Natorp, Formand for Dansk Sejlunion, har valgt at kommentere på denne artikel af to omgange. Vi bringer naturligvis begge kommentarer, som du kan læse i forlængelse af denne artikel.

De 21 fastansatte medarbejdere i Dansk Sejlunion får 9,6 millioner kroner i løn. Det svarer til 176 kroner pr. aktive medlem, hvilket er den højeste lønandel pr. medlem blandt Danmarks ti største idrætsforbund. Det viser en gennemgang af idrætsforbundenes seneste årsregnskaber, som Bådmagasinet har foretaget i kølvandet på den tilbagevendende diskussion blandt danske sejlere om, hvorvidt Dansk Sejlunion bruger for mange penge på sine administrative medarbejdere og for få penge på sejlerne.

Lønudgifter per forbundLønudgifter per medlem

De ti største specialforbund under Danmarks Idrætsforbund har ifølge forbundenes egne hjemmesider tilsammen 329 lønnede medarbejdere. Af forbundenes regnskaber fremgår det, at de ansatte i fjor fik udbetalt 114 mio. kroner i løn. Det svarer til en gennemsnitlig årlig lønudgift på 346.478 kroner pr. medarbejder.

Danmarks to største idrætsforbund

Ifølge Danmarks Idrætsforbunds medlemsstatistik har de ti største forbund i alt 1.253.207 medlemmer. Det betyder, at den samlede lønudgift pr. medlem i gennemsnit er 91 kroner om året. Men idrætsforbundenes regnskaber viser også, at der er meget stor forskel på lønudgifterne i de enkelte forbund.

Kroner og ører

Med forbehold for, at der kan være forskel på, hvordan idrætsforbundene opgør deres respektive udgifter til løn, og at det kan være svært at sammenligne omfangetaf administrative opgaver på tværs af idrætsforbund, svarer Dansk Sejlunions samlede løn til 21 fastansatte medarbejdere som nævnt til 176 kroner om året pr. aktive medlem.

lønnede medarbejdereMedlemmer per lønnede medarbejder

Hvis sejlunionens passive medlemmer regnes med, bliver lønudgiften 165 kr. pr. medlem, hvilket dog stadig er ti kroner mere end nummer to på listen. Og dertil kommer udgifter til ekstra trænere og specialister, som tager sig af elite- og talentarbejdet.

Bådmagasinet har udregnet statistikken på baggrund af Dansk Sejlunions årsberetning for 2012 og Danmarks Idrætsforbunds medlemsstatistik for samme år, hvor Dansk Sejlunion var registreret med 54.780 aktive medlemmer, som gør unionen til Danmarks 10. største idrætsforbund.




Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *