fbpx

Sejlads på land: Så kom verdensrekorden

Inkluder i Newsletter: Ja

Hvordan kan 22 knobs vind omsættes til 121 knobs fart? Det har designere, bådebyggere og sejlere på det legendariske Emirates Team New Zealand fundet nøglen til. Og det er endnu et bevis på at holdets udfordrere til det kommende America’s Cup i Barcelona 2024 vil få det svært.

222,4 km/t
Som du kan læse her, har holdet ligget flere måneder bag skema på grund af vand på banen, hvilket er en smule ironisk, når det er tale om et sejlerhold. Men når de først kom i gang, kom de i gang: Efter ganske få træningsrunder på den udtørrede saltsø Lake Gairdner i Australien, blæste fartøjet op i 222,4 km/t, i kun 11 sekundmeter vind. Og det er ny verdensrekord for sejldrevne fartøjer på land. Endda med god margin: Den gamle rekord var på 202,9 km/t.
Rekorden er endnu ikke officielt registreret, men alle de fornødne krav til dokumentation skulle være opfyldt, så det er nok en formalitet.

yysw393420

Hjul på salt, en vinge og lidt vind. Så kan man sejle i 121 knob.

5,5 gange vindens hastighed
Horonuku, som den sejlende ”bil” hedder, har sejlet 5,5 gange vindens hastighed, hvilket betyder at relativ vind er næsten lige i næsen. At flytte grænserne på lige præcis det område er formentlig meget nyttigt, når man skal bygge en AC-75, der skal forsvare America’s Cup. Også selv om det vil foregå på vand, og uden hjul.

Mere på vej
Glenn Ashby, som er skipper/chauffør på Horonuku, siger i øvrigt at de selvfølgelig er glade for rekorden, men at de regner med at kunne sejle en hel del hurtigere. Så der kommer nok nye rekorder snart fra de flittige kiwier.

Se video her:





Seneste nyheder

Sjovt koncept bag Venø Rundt

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL






★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *