fbpx

Emirates Team New Zealand sejler 200 km/t på land – se video

Tilbage i juli måned kunne vi rapportere om et projekt, iværksat af America’s Cup-forsvarerne Emirates Team New Zealand: At sætte verdensrekord for sejlfartøjer på land. Læs mere her

Vand i vejen
Den stående rekord blev sat i 2009 af engelske Richard Jenkins, som nåede 202,9 km/t. Jenkins brugte 10 år på at opnå det resultat. ETNZ regnede med at smadre rekorden på et halvt års tid, men en uventet forhindring kom til at medføre store forsinkelser: Det sejlende fartøj på hjul, Horonuku, er designet til at sejle på en udtørret australsk saltsø. Problemet har været, at den udtørrede sø, mod normalt, ikke har været udtørret. Store mængder regn har medført et lag af vand på ”banen”, og underlaget må været helt tørt for at det skal fungere.

20 knobs vind, 200 km/t
Nu er det så omsider opstået tørre nok forhold på søen, og allerede under testsejlads i søndags rullede Horonuku over det australske salt med 200 kilometer i timen (108 knob). Det skete i ca 20 knobs vind. Det er legenden Glenn Ashby (17 VM-titler, 3 x America’s Cup plus en olympisk sølvmedalje), som sidder bag rattet, og han siger at der stadig er et stykke vej til de når fartøjets potentiale.

Forskning og udvikling
Udover at sætte en verdensrekord, er målet at teste og udvikle teknologi til holdets kommende forsvar af America’s Cup. Vingen skal for eksempel tåle et vindtryk på mere end 200 km/t, og der stilles også ekstraordinære krav til maskinens stabilitet og styring.

Se video her:Seneste nyheder

Havne

Alternativ til klapning: Ny teknik testes i Marina City

Singlehand

Golden Globe Race: Førte med 900 sømil, da bølgen ramte

Havne

Sommerjob på Svendborg Havn?

Bådudstillinger

Boat Show - nu også mulighed for sejlerdating

Kort nyt

Alene på havet: Sidse Birk Johannsen fortæller om sin...

Bådudstillinger

Boot: Reese Marin i fornemt selskab

Kort nyt

Ny distancesejlads ser dagens lys - Copenhagen One Star

Udvalgte artikler *