fbpx

HKH Kronprins Frederik overrakte 'trofæet' på vandet

Related Articles: Russell Coutts lægger pres på Nicolai Sehested - se dokumentar, Tom Slingsby og Australien vinder i Aarhus
Inkluder i Newsletter: Ja

HKH Kronprins Frederik var lørdag på vandet med det danske SailGP-hold i forbindelse med Rockwool Denmark Sail Grand Prix i Aarhus.

Efter den afgørende finalesejlads i Aarhusbugten var Kronprinsen den første til at lykønske det australske vinderhold - se billeder i galleriet. 

Positiv Sehested - trods alt
På trods af en lidt skuffende dansk afslutning vil den første SailGP blive husket for start på stævnet, hvor det danske hold, med Nicolai Sehested ved roret, vandt den allerførste historiske SailGP-kapsejlads nogensinde i dansk farvand.

Sejren var den første for det danske hold, siden det blev en del af SailGP i 2019, og Sehested kaldte da også starten for den perfekte start på weekendens sejlads.

"Selvom vi ikke sluttede, som vi kunne have ønsket os, så var det fantastisk at sejle på hjemmebane og vise det bedste fra sejlsporten for Aarhus og Danmark. SailGP er den fedeste kapsejlads i verden med de allerbedste sejlere på planeten, så at starte hjemmebanedebuten med en sejr, var jo helt fantastisk," siger Nicolai Sehested.

Let vind udfordrede
Lørdagens sejladser blev udfordret af vejret i Aarhusbugten, som var med let og skiftende vind. Det fik løbsarrangørerne fra SailGP til at reducere besætningen om bord i de otte F50-katamaraner fra fem til tre sejlere i lørdagens tre sejladser, hvor de otte både til tider næsten lå helt stille i vandet.

"Aarhusbugten er jo kendt som et fantastisk sejlsted, men også for at være udfordrende, og det skal jeg lige love for, at vi fik set og mærket i dag. Det var ikke optimale forhold for de her store F50-katamaraner, og det gav nogle taktiske sejladser, hvor man har brug for lidt held for at finde de rigtige vindstød," siger Nicolai Sehested.

På trods af de udfordrende vindforhold fandt den japanske båd med Nathan Outteridge, lidt ekstra vind og vandt imponerende - begge lørdagens sejladser. Et bemærkelsesværdigt comeback, der kvalificerede Japan til finalen sammen med Australien og Storbritannien.

Brisen tog en smule til op til den sidste og afgørende finalesejlads, men hverken 'vindhviskeren' Nathan Outteridge eller Ben Ainslie kunne dog i sidste ende overvinde rivalen australske Slingsby, der slog Japan og briterne, der efter straffedrama var tvunget til at falde bag Japan. En straf som Ben Ainslie fik tildelt ved en mærkerunding, og som Ainslie senere har været ude og bringe en kritik kommentar om - sjældent set, at de her rock-stars udtaler sig kritisk om dommerne på banen - de såkalde umpirer!

Dermed løb Australien endnu en gang med Grand Prix-sejren og kunne derfor kåres som vinder af det første Sail Grand Prix i Danmark nogensinde. Det australske hold flytter sig således to point væk fra den britiske båd, der ligger på andenpladsen. En sejr, der blev fejret med et champagne-øjeblik og lykønskninger fra den danske kronprins på vinderbåden. H.K.H kronprins Frederik havde selv forud for lørdagens sejlads sejlet med ombord på den danske F50-katamaran i Aarhusbugten.

Det danske SailGP-hold ender med sjettepladsen i ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix og ligger nu på en ottendeplads i den samlede stilling.

Næste stop Saint Tropez
Næste udfordring for de otte hold i SailGP-ligaen er en tur til Sydfrankrig, hvor France Sail Grand Prix venter i Saint Tropez i september måned. Nicolai Sehested er overbevist om, at danskerne kan fortsætte med at opbygge momentum efter hjemmebanesejladsen i Aarhus.

"Vi forbedrer os stadig, hver gang vi kommer på vandet, og vi viser, at vi kan blande os med de bedste hold i SailGP, så det er virkelig godt at se. Hvis vi fortsætter på den måde, så tager det ikke lang tid, før vi også er med i finalesejladserne," siger Nicolai Sehested.

Slutstillingen i ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Aarhus: 

  1. Australien
  2. Japan
  3. Storbritannien
  4. USA
  5. New Zealand
  6. Danmark
  7. Spanien
  8. Frankrig

 




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *