fbpx

TJV: Class 40 podiet fuldendt

Related Articles: TJV // 5. døgn: Class 40 feltet knækket - det samme er et par master..., TJV: "Vem kan segla förutan vind"? , TJV: Døgn 10 - fortsat intet afgjort , TJV: Førende Open 60 mister masten, TJV: Ultime-podiet på plads   , TJV: Uventet vinder - hvis stillingen holder  
Det sidste podie er faldet på plads i Transat Jaques Vabre 2021. Og det blev til noget mere end de forventede 15 - 16 dage for Class 40’erne. Der gik næste 22 døgn før den første var i mål. 
 
Så kom også de første af de sidste både i mål i Transat Jaques Vabre 2021. Mandag den 29. om morgenen gik vinderen Redman således over mållinjen i Matinique. De to skippere Antoine Carpentier og Palle Santurde Del Arco var 21 dage, 22 timer, 33 minutter og 30 sekunder i søen. Den teoretisk distance for Class 40 bådene var på 4600 sømil og gennemsnitshastigheden på denne lød på 8,7 knob. Den reelle distance for vinderen lød på 5502 sømil, hvilket gav en gennemsnitshastighed på 10,45 knob. 

Der er i alt kommet syv Class 40 i mål. Nummer to og tre blev Banque du Leman med skipperne, Valentin Gautier og Simon Koster og Seafrigo - Sogestran med Cedric Chateau og Jeremie Mion. De var hhv. godt en time, og en time og 25 minutter efter vinderen. 
 
Forventet og uforventet
Som forventet og beskrevet ved seneste opdatering blev IMOCA podiet,  LinkedOut, Apivia og Charal. Mindre forventet er det, at de otte hurtigste Class 40-både kommer i havn, foran de 5 langsomste IMOCA’er. Mandag aften var der fortsat tre IMOCAer, der ikke var gået i mål, mens der fortsat mangler 35 Class 40 både. 
 
Hvad lærte vi?
Vi slutter dækning af denne langtrækker-udgave af Transat Jaques Vabre en af de nærmeste dage, hvor vi kan gøre status over hvad vi lærte om de mange nye konstruktioner der har været på vandet og “race-testet” for første gang, stay tuned...

Galleri
Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show: Princess med største stand 'ever'

Motor

Video: Ny 45m superyacht brød i brand

Sejlsportsliga

Gennemført succes – Faaborg Falcons tager sejren

Kapsejlads

Midweek vinder gik hele vejen

Kapsejlads

Scan-Kap 99 DM: Seks sejladser trods meget svag vind

Kapsejlads

De danske E-jolle sejlerne henter endnu flere medaljer

Kapsejlads

Stærkt felt klar til at dyste om DM-titlen

Kort nyt

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?