Nordic Mast fusionerer med Southern Spars

Artikelindeks


Nordic Mast udvidede i 2007 deres produktionsareal til 3200 m2 i Rødekro. Fremover skal der stå Southern Spars på bygningerne efter fusionen.

Southern Spars leverer otte ud af ti master til verdens største superyachts. Herudover har den newzealandske producent leveret kulfibermaster til førende hold i America’s Cup, Volvo Ocean Race og flere succesfulde kapsejladsbåde.

Gik efter europæisk samarbejdspartner
For at komme ind på det europæiske marked har Southern Spars valgt at fusionere med den anerkendte danske kulfibermasteproducent Nordic Mast. Fremover vil Southern Spars kulfibermaster til det europæiske marked blive produceret i Rødekro.

”Det er klart, at vi får styrket vores position efter fusionen,” fortæller Nordic Mast-direktør Lars Netterstrøm til Bådmagasinet og fortsætter:

”Southern Spars har over 30 ingeniører der udvikler med deres eget program og det giver os masser af muligheder på sigt.”

Kulfibermaster til serieproduktioner
Indtil nu har Southern Spars primært leveret master til store sejlbåde. Målet med fusionen for Southern Spars er at komme ind på det europæiske marked med et stort antal serieproducerede både.

”Nordic Mast leverer kulfiberrigge til mange af de europæiske værfter der har serieproduktioner. Det er et marked som Southern Spars indtil nu ikke har haft fat i,” forklarer Lars Netterstrøm.

Læs videre på næste side...America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over AtlantenSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder