fbpx

Boot Düsseldorf spiller med musklerne - og tager ansvar

Related Articles: Boot Düsseldorf: Tak for i dag, Boot: Sådan ankommer de helt store mega-yachts
Inkluder i Newsletter: Ja

Efter to år med aflysninger, var der i den grad lagt op til et interessant pressemøde for deres signatur, da Boot Düsseldorf havde samlet en del af den Skandinaviske presse forleden. 

Rygterne svirrer i branchen, flere værfter skulle have valgt at melde fra - herunder danske X-Yachts og tyske Hanse, og det uundgåelige spørgsmål, om hvordan arrangørernes bud på den kommende udstilling vil tage sig ud, var ventet med spændning. 

Ryster posen
Det var en hudløs ærlig og ydmyg - men også stolt chef for udstillingen i Düsseldorf, Petros Michelidakis, som kunne præsentere de fremmødte for en ny plan for de mange haller som Boot råder over - haller som der i flere tilfælde stadig er venteliste på at få en stand i. 

Det gælder især motorbådsmarkedet som har været i gevaldig vækst. For at starte helt naturligt med Hal 1, hvor der tidligere var Surf - ja så er det her motorbådene åbner showet - herfra og frem til den eksklusive Hal 6 med Mega-yahcts, vil du finde alt hvad hjertet begærer i det segment, og de Skandinaviske motorbåsværfter har fået deres helt egen hal. Nyt næste år, vil være - at i forlængelse af de almindelige motorbåde, der har man fundet på en hal med ‘Superboats’ - altså motorbåde ud over det sædvanlige, og den fører helt naturligt til Hal 6, som nævnt, stadig for dem med formuen i orden.

Udstyr holder til hvor de plejer, mens hal 10 er omdannet til et ‘Inovations Lab’ - hvor der blandt andet vil blive afholdt mini-seminarer og taler, hvor man ser på fremtidens el-både, bæredygtighed i sejlsporten, ect. - Boot sender et stærkt signal og tager ansvar for fremtidens løsninger. Der er bygget et helt nyt og enorm dykkerbassin (tårn, red.) - ligesom Foil-Kite har fået deres egen hal. 

Sejlbådene, som tidligere har spredt sig over tre haller, er nu samlet i to, og helt klart den gruppe som er udsat for de største forandringer på Boot. 

Men, alt i alt - så fornemmer man tydeligt størrelsen på Boot. Det er ikke for ingenting, at udstillingen er verdens største indendørs bådudstilling. Måden de udvikler udstillingen på - og det, at når andre vælger den fra, kommer nye til, giver en vis respekt, og jeg er sikker på man endnu en gang vil få en på opleveren, hvis man vælger at investere et par dage i Düsseldorf. 

Helst to dage
Tager du afsted, så vil vi klart anbefale at tage en overnatning. Hvis du lige præcis ved hvor du skal hen, så kan turen godt gøres som en én-dags-tur. Ud med ‘pyjamas-ekspressen’ - direkte shuttlebus fra lufthavnen til udstillingshallerne, og det samme hjem - du får nok en lur på flyveren, men det kan lade sig gøre. 

Omvendt, book en overnatning, og se Düsseldorf by night. 'Alt Stadt' er absolut også et besøg værd, og så har du til til at slentre rundt og få maritim inspiration og vækket dine drømme. Det kan anbefales. 

Billet til Boot kan købes her.


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *