fbpx

Vestas 11th Hour Racing rundede Porto Santo først

Inkluder i Newsletter: Ja

Dansk/amerikanske Vestas 11th Hour Racing er stadig front på det første ben i Volvo Ocean Race 2017-18, der går fra Alicante til Lissabon. Holdet har nu rundet den portugisiske ø, Porto Santos, ude i Atlanterhavet. Næste punkt på ruten bliver et nyt waypoint, der har fået navnet Porto Santos North. Punktet ligger naturligvis nord for Porto Santos, og efter at bådene har rundet dette, kan deltagerne sætte kursen mod Lissabon og målstregen for første etape.

"Det var omkring klokken tre i nat, at vi rundede Porto Santos", fortæller Simon Fisher, der er navigatør om bord på Vestas båden.

Båden føltes ikke rigtig

Vestas havde ellers en lidt usædvanlig nat, da en slange på en ballasttank hoppede af. Det betød, at 800 liter vand som normalt hjælper til med at stabilisere båden i stedet for havnede i læ siden af båden.

"Ironisk nok, kom jeg ned om læ for at udføre nogle performanceanalyser, fordi båden ikke føltes rigtig", forklarer skipperen Charlie Enright og fortsætter: "Da jeg satte mig på navigationspladsen, kunne jeg høre noget skulpe rundt på bådens bagside. Vandballastslangen var hoppet af, så vi havde 800 liter vand flydende rundt. Det forklarede naturligvis performance-problemet!".

Vandet blev hurtigt bailet ud, slangen blev tilsluttet igen, og Vestas holdet var igen klar til at performe 100%. Fokus for holdet vil være på at holde spanske MAPFRE og hollandske AkzoNobel bag dem og forberede det sidste stræk mod Lissabon, hvor det forventes, at bådene ankommer lørdag.









Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *