fbpx

Alle VO70’ere i kamp for første gang


VOR-bådene ligger klar i Alicante til starten på kvalifikationssejladsen. Foto: Ian Roman/Volvo Ocean Race.

I dag kl. 15 starter kvalifikationssejladsen i Volvo Ocean Race som er obligatorisk for alle. Starten går i Alicante med kurs mod Mallorca, hvorefter det går retur til Alicante – en distance på 360 sømil. Starten på Volvo Ocean Race går først den 5. november.

Dermed får sejlerne – og vi andre – en mulighed til at se styrkeforholdet. Nogle hold vil måske holde lidt igen, men det er professionelle kapsejlere og det ligger i deres blod at vinde – derfor kan vi godt forvente et fint race.

Juan K har gode odds
En der har oddsene på sin side, er argentineren Juan Kouyoumdjian. Han er designeren nemlig bag 4 af bådene; PUMA, Groupama, Team Telefonica og Team Sanya. Camper er tegnet af Botin & Carkeek, mens Abu Dhabi er tegnet af Farr Yacht Design.

Mediemand blev søsyg
Den seneste tid for kinesiske Team Sanya har været noget tumult. Først måtte de sige farvel til deres mediemand – han kunne simpelthen ikke klare strabadserne grundet søsyge. Ny mediemand er fotografen Sander van der Borch.

Herefter måtte skipper Mike Sanderson gennemgå en hasteoperation for blindtarmsbetændelse – ligesom Alex Thomson måtte før starten på Barcelona World Race. Det er endnu ikke sikkert om Sanderson kan være med på hele turen, men newzealænderen skulle være med om bord i starten.

Mere i Bådmagasinet
I november-nummeret af Bådmagasinet, der kommer på gaden den 27. oktober, kan du læse optakten til Volvo Ocean Race. Så blandt andet vurdering af holdene ud fra Kiwi-faktoren.
Kort nyt

Forbud mod sejlads ved de tre gaslækager i Østersøen

Surf

Caroline Küntzel vinder APP World Tour i Sydkorea

★ Artikel

★ Design: Er den grimme ælling også den hurtigste?

Kort nyt

Sejlende kulturarv fylder Lillebæltet

Kort nyt

‘Kaptajnens Hjerte’ med talk ved Simon Bang og Carsten Jensen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?