fbpx

Smilets by er og bliver også sejlernes by

Inkluder i Newsletter: Ja

Internationalt findes betegnelsen 'City of sails' - en betegnelse som Aukland New Zealand har med i deres brand, byen som altid har været kendt under dette slogan. Enhver by har jo en venskabsby, og her - på den anden side af kloden må det ubetinget være Aarhus der tager den titel. Det er ufattelig hvad byen kan rejse og præstere af arrangement når The Ocean Race kigger forbi.

Imponerende program
Hele eventet er forankret i Aarhus Kommune, som har spyttet en hel del millioner (50 mio., red.)  i at få The Ocean Race til Aarhus. Byen summer af liv omkring Aarhus Ø, hvor blandt andet Pier 2 til lejligheden er omdøbt til Sustainability Island. Som alle andre i dag, sætter The Ocean Race naturligvis også fokus på vores allesammens ansvar, at passe på kloden.

Det imponerede program ville være alt for omfattende at gengive her på Bådmagasinet, men du får et link serveret lige her, og så er det ellers bare om at gå i gang med planlægningen. Et tip kunne være at ramme Aarhus 'by nigth' når det spektakulære drone show som arrangørerne bag The Ocean Race fyrer af, efter InPort søndag den 4. juni hvor drone-piloterne fyrer den af kl. 22:45

rundt eventkort tor gennemsigtigt
Det vi lige bør nævne er, at havde du drømt om en tur i Pariserhjulet, så er det jf. arrangørernes programoversigt, på grund at tekniske udfordringer, desværre aflyst.

Fokus på sejlsporten
Her på Bådmagasinet har vi naturligvis fokus på selve sejladsen. Udover vi mangler at få Biotherm i mål, (se video, red.) som lige nu kæmper med over 600 sømil igen, og skyder i følge TOR-trackeren en beskeden fart på lidt over 5 knob, så bliver det pludselig kritisk om de overhovedet når til Aarhus inden InPort race på søndag (?) - og så er Guyot ankommet på containerskib. Det er altså lige pt. et noget amputeret felt der indtager Aarhus. Dem som er ankommet, er i øjeblikket på vej på land, for at blive tjekket, inden de skal være klar igen. 

Der sejles nemlig InPort race den 4. juni - mens sponsorer og VIPs deltager i en showsejlads den 5. & 6. juni, før selve starter på etapen til Haag går torsdag eftermiddag i næste uge.

Sol og højtryk
Med så mange mennesker på kajen i Aarhus er de nok ganske begejstrede for det højtryk som har lagt sig stabilt over landet, men - sådan et højtryk har det også med sig at skabe forholdsvis stille vindforhold, så de skal nok finde let-vejrs-grejet frem om bord, når bådene dyster på Aarhusbugten, og nogen fartrekord bliver der desværre ikke tale om.


Galleri
Seneste nyheder

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Sejlads i det nye klima


Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Udvalgte artikler *