fbpx

Ocean Race: Ruten er klar - crazy etape og Aarhus venter

Ruten til den næste udgave af Ocean Race er planlagt til at starte i december / januar, (2022/23, red.) hvor den mere præcise dato endnu ikke er sat.

Men det er ruten, og det bliver med den længste etape i sejladsens næsten 50 år lange historie. Fra Cape Town i Sydafrika til Itajaí i Brasilien. Med 12.750 sømil bliver det ubetinget den længste etape gennem sydhavet 'ever'.

Covid-19 spøger
Ruten har gennem de seneste mange år gået 'over' Kina og New Zealand, men man har af sikkerheds-mæssige grunde, valgt at se bort fra disse stop-overs. Sandsynlighenden for en aflysning er for stor, da pandemien stadig hærger i området. Arrangørerne bag Ocean Race, melder dog om stor interesse for at få de to nationet tilbage på 'landkortet' når pandemien er overstået.

14. udgave
På ryggen af Whitbread Round the World fulgte det med Volvo Ocean Race, for nu blot at hedde Ocean Race, og ruten til den nu 14. udgave af slagsen ser ud som følger:

Alicante til Cap Verde øerne

Cap Verde til Cape Town

Cape Town – Itajaí (Brasilien, red.)

Itajaí – New Port RI (USA, red.)

New Port RI – Aarhus

Aarhus – The Hauge (Holland, red.)

The Hauge – Genova (Italien, red.)

Ruten på nedenstående gallerifoto er endnu ikke opdateret, men det er hvad der findes på sejladsens website! Man fornemmer tydeligt den lange rute! Fjern Shenzhen og Auckland, og stik direkte fra Cape Town til Itajaí - jo, det skal nok blive spændende at følge, og ej at forglemme - vi får her i Danmark, et ægte stop-over, når Ocean Race bådene ankommer fra New Port RI og til Aarhus, som helt sikker vil være forvandlet til én stor sejlerfest, de små to uger bådene vil være i smilets by.

 


Galleri
America's Cup

Emirates Team New Zealand sejler 200 km/t på land – se video

Havne

By&Havn: Ny havn relativt realistisk inden for 5 år

★ Teknik

★ Vi har “prøvesejlet” C-MAP til mobil og tablet

Kort nyt

Monsterbølge rammer krydstogtskib - passager omkommet 

Kort nyt

Garmin Round Denmark Race: Mega interesse for 'The Guide'

Kort nyt

Sejlsport fra 'All over the world' - se video

Kort nyt

Ny bådbrand midt i København: Sort røg væltede ud

Udvalgte artikler *


Produktnyt