fbpx

Nyborg Havn: Havnefoged med store visioner

Inkluder i Newsletter: Ja

Der er mange eksempler på, at havnen og lystsejlererne har forskellige opfattelser af tingene. Bådmagasinet vil gennem efteråret og vinteren give ordet til havnefogederne rundt omkring i landets lystbådehavne. Vi spørger dem om, hvad deres mål er for havnen, hvilke overordnede vilkår der er for arbejdet - og hvilke ønsker de har til lystsejlerne. Vi besøger nu havnefoged Henrik Bo Jensen på Nyborg Havn. "Havnens herlighedsværdi er for alle borgere i kommunen, og det er vigtigt, at faciliteterne indbyder til, at rigtig mange bruger havnens områder", siger Nyborgs nye havnefoged.

Løbeglad havnefoged

Nyborg Havn fik ny havnefoged sidste år - Henrik Bo Jensen. Bådmagasinet møder ham en torsdag i september - hvor han har taget fri om fredagen, fordi han skal til Tyskland for at løbe maraton. Og det er ikke kun ham selv, der løber - faktisk tilbyder han lystsejlerne en guidet løbetur om morgenen sommeren igennem. Der er opslag på havnekontoret om tider: "Der er ikke så mange, der hat løbet med, men nogle stykker har da taget imod tilbuddet", fortæller den løbeglade havnefoged, der selv løber en tur før arbejdstid - uanset om sejlerne vil med eller ej.

Nyborg Havn er i bogstavelig forstand omkranset af boliger. Inden for de seneste ti-femten år er havnearealerne ændret fra industri, værft - og de store arealer fra DSBs togfærger til boligområder med udsigt over havn og fjord.

lystbådehavnen

Der er sket meget med Nyborg Lystbådehavn de sidste 10-15 år

Mange brugere at tage hensyn til

Der er rigtig mange foreninger på havnen. Der er Sejlforeningen, Roklubben, Kajakklubben, Dykkerklubben, Småbådsklubben og Motorbådsklubben - og endelig er der et mindre antal erhvervs- og bierhvervsfiskere. Alle klubberne har klubhuse - og hver har deres helt særlige interesse. "Det er klar, at det kan give nogle udfordringer; for de har hver deres sag, som de brænder rigtig meget for", lyder det fra havnefogeden.

Læs mere om Nyborgs havnefogeds store visioner og udfordringer i den seneste udgave af Bådmagasinet.

Køb artiklen - Læs artiklen "Nyborg Havn: Havnefoged med store visioner". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb iPad magasin - Læs Bådmagasinet på din iPad. iPad magasinet downloades som pdf, der kan gemmes i iBooks app'en på din iPad.

Er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læser artiklen, hvis ikke du lige har dit Bådmagasinet ved hånden. Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.









Kort nyt

Congressional Cup: Æv - 'kvarten' blev endestationen

Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL





Udvalgte artikler *