fbpx

Sejlere og både gøres klar til den 27. udgave af Atlantic Rally for Cruisers

Inkluder i Newsletter: Ja

Over 230 både med 1300 mennesker, deri blandt 40 børn under 16 år, skal deltage i den 27. udgave af Atlantic Rally for Cruisers. Starten går søndag den 25. november 2012 fra Las Palmas på Gran Canaria, og deltagerne kan se frem imod 2.700 sømil over Atlanterhavet til Saint Lucia. Havnen på Las Palmas har været udgangspunkt siden det første Rally tilbage i 1986.

Internationalt socialt rally

De første officielle aktiviteter starter omkring den 12. november, hvor bureauet åbner for endelig registration til sejladsen. De efterfølgende dage er der en del sociale arrangementer og festlige begivenheder. De deltagende både sejler under 25 forskellige nationsflag, og deltagerne stammer fra 32 forskellige lande. Aldersspændet på deltagerne går fra fire måneder til 80 år.

check out

Papirerne skal være i orden inden afrejse fra Las Palmas

Kort om ARC bådene

Den gennemsnitlige ARC 2012 båd er bygget i 2001, den er 15.12 meter lang og har en bemanding på fem personer. Overordnet bliver 85 forskellige bådmærker repræsenteret i dette års udgave af ARC - hvilket er en af de største diversiteter i ARC's historie. Den mindste båd, der i år deltager, er en Rival 32, der kun er 9.70 meter lang. Den største båd bliver den 28 meter lange Bristolian, der er designet af Frers og bygget af CNB.

bristolian-yacht

Bristolian bliver den største båd i dette års ARC

Omkring 20 % af de deltagende både er mindre end 24 måneder gamle. 28 både er bygget i 2012 og 16 i 2011. Af 2012 bådene er syv af dem en Lagoon katamaran, fire Oysters og tre er fra det franske Beneteau værft. Generelt er flerskrogsbåde meget populært at sejle ARC i.

De to ældste både, der deltager, er Peregrine fra Storbritannien og Peter von Seestermuhe fra Tyskland. Begge både er søsat i 1936, hvilket gør dem 76 år gamle.

Varm velkomst

Når de deltagende både når Rodney Bay Marina på Saint Lucia efter 2.700 sømils sejlads er der fest. Distancen vil tage de hurtigste både omkring 12 dage at sejle, mens familiecruiserne er 18-21 dage om at sejle distancen. Hver eneste båd vil blive taget i mål og mødt med en kurv af lokal frugt, kølige øl og rum punch.

Eleanda 9364 sml

Der venter en varm velkomst i Saint Lucia









Kort nyt

Congressional Cup: Æv - 'kvarten' blev endestationen

Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL





Udvalgte artikler *