fbpx

Sommerarrangementer, som du kan besøge med båd på den svenske vestkyst

I løbet af sommeren ventes tusindvis af sejlere at besøge den svenske vestkyst, der byder på talrige idylliske fiskerihavne og strande. 

Ifølge den svenske bådudlejnings-platform, Click & boat, så har de registreret næsten dobbelt så mange bookinger af både i løbet af første kvartal af 2022 sammenlignet med sidste år. Ydermere er det sejlbåden, der hjemtager førstepladsen over de mest populære både til leje, hedder det i en pressemeddelelse.

Mange danske sejlere besøger også den svenske vestkyst, så her kan vi viderebringe nogle af de sommerarrangementer, som den svenske bådudlejningsplatform anbefaler bådfolket.

Sotekanalens dag i Hunnebostrand
I Sotenäs kommune i Västra Götaland fejres den 16. juli Sotekanalens dag – en folkefest med musik, mad og underholdning i det idylliske kystsamfund Hunnebostrand. 

Västerhavsveckan
Mellem 6.-14. august afholdes Västerhavsveckan, som er en temauge, der hylder havkulturer langs Sveriges vestkyst. Se mere her. 

Marstrand hitter
Leder du efter et sejler- og badeparadis denne sommer, er Marstrand, 45 min. i bil fra Gøteborg, sagen. Marstrand har været en vigtig fiskerihavn siden 1500-tallet og tiltrækker både historieinteresserede og dem, der vil prøve deres fiskelykke.

Desuden er Marstrand ofte blevet omtalt som hovedstaden for svensk kapsejlads. En af de mest populære er GKSS Match Cup Sweden, den 4.-5. juni, som er arrangeret af Marstrand sejlklub. Selvom du ikke selv deltager i sejladserne, er det en stor fornøjelse at se disse sejladser fra egen båd, eller med en picnic ved klipperne.

Den 5.-7. august byder Marstrand på teaterforestillinger, der skildrer århundredeskiftet. Her klæder de besøgende sig også i traditionelt tøj og de gamle træbåde kan ses nede ved havnen.

Dans på Brännö Brygga
Øen Brännö, lige syd for Gøteborg, byder hvert år sejlere, der er vilde med dans velkomne til underholdning med troubadourer, sang og dans på deres populære bro.

Lysfestival ved Smögen
På øen Smögen har vores broderfolk i Vestsverige fundet på at hylde lyset i fire festdage med lysinstallationer, der oplyser klippeøen, så granitten, fiskehytter, bølger og stjernehimmel får et magisk skær over sig. 8.-11. september. Se mere her

Oplev Vestsverige fra kajak
For dem, der har kajakker med om bord, eller med på taget af bilen, så er Bohusläns kyst nær noget et paradis med uberørte nationalparker, hyggelige bådskure, brusende vand og spejlblanke kanaler.
Kilde: clickandboat.com/se.

 Seneste nyheder

Politiet: Har du tjekket din båd?

Sehested satser på ny start-strategi


Kort nyt

‘Kaptajnens Hjerte’ med talk ved Simon Bang og Carsten Jensen

Kapsejlads

Harboe Cup, E-joller: Trods manglende vind var humøret i top

Kort nyt

Politiet: Har du tjekket din båd?

SailGP

Sehested satser på ny start-strategi

Kapsejlads

DEL II: Hvor står dansk sejlsport to år før OL i Paris?

SailGP

Udfordret dansk team - gense dagens sejladser

Kort nyt

Kan du noget med en rig? Helt unik mulighed på Skoleskibet...

Kort nyt

Gratis app: Fortællinger fra Øhavet, mens du sejler

SailGP

Cadiz leverer varen? - Se video fra pressemødet

Kapsejlads

Skovshoved Havn: Epicenter for weekendens helt store sejlerfest

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?