fbpx

Fuldt hus til Thomas Veber foredrag

Related Articles: Se kortfilm fra Thomas Vebers tur gennem kanalerne til Middelhavet

Hellers i Kastrup lagde hus til et meget velbesøgt foredrag ”Den sidste idiot er ikkefødt endnu” - hvor Deres udsendte lyttede interesseret med. 

Omkring 100 nysgerrige sejlere var mødt opfor at høre om Thomas’ tur gennem Europas floder og kanaler, i en 17 fods stor jolle med påhængsmotor. Turen foregik i tre etaper af ca. 14 dages varighed. Båden ved navn Mini Lisa var en orangefarvet Terhi 520HT med en 70 hk to-takts påhængsmotor. En stor del af turen foregik på de store floder og kanaler, hvor bådens fartpotentiale på 20-30 knob kunne udnyttes.

Søsat fra trailer i Nordtyskland
På grund af vedligeholdelsesarbejder på de nordligste kanaler i Tyskland blev Mini Lisa først søsat på Mittellands kanalen. Herfra gik turen på Rhinen og Mosel ind i Frankrig - via Canal de Vosges og floderne Saône og Rhône til Port Saint Louis ved Middelhavet. Samlet distance for turen blev på 1.249 sømil - godt 2.300 km. Det krævede 876 l benzin, og der blev sejlet i 31 dage (fordelt på de tre nævnte etaper, red.).

Kusine Karin var med på første etape og sønnen, den 14-årige Troels på anden etpae. Den tredje, og sidste etape til Middelhavet, var Thomas sammen med vennen Peter. De tre medsejlere og Thomas’ øvrige familie - datteren Mathilda og konen Margareta - supplerede på bedste vis det både underholdende og lærerige foredrag.

Skulle du få lyst til at læse om turen, som vi tidligere også har omtalt her på sitet (se relaterede historier, red.) - så kan bogen købes på Ocean Dream her.

 fam thomas weber

Thomas Veber, erfaren langturssejler, forfatter og foredragsholder - her med familien. Foto: Henning E. Larsen

 

 
Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

★ Artikel

★ Design: Hvorfor vende snuden på hovedet?

Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Kort nyt

My Song genopstået i ’ClubSwan’ sortimentet

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?