Postkort fra Grækenland - en ung sejlers drøm

 Sejlerne fra Oure Kostgymnasiums er i Grækenland, hvor de udlever drømmen om at prøve kræfter om bord på en X-Yacht. En mulighed de ikke ville have været foruden. 

Turkisblåt hav, blå himmel og knap så gråt og vådt som november i Danmark. Det er hverdagen den næste uge eleverne, som i søndags påmønstrede båden i Grækenland. Hele ugen skal de suge til sig og lære, hvordan man sejler en båd, der er markant større end dem de til dagligt sejler rundt i herhjemme. 

Alberte Bonde og Jonas Wedege går i 2.G på Oure, og er blandt de elever, der er på studierejse til Grækenland. En tur de længe har glædet sig til. 

”Det er mange unge sejleres drøm at få lov til at sejle sådan en båd, så det er ret vildt, at vi får den mulighed. Jeg glæder mig rigtig meget til at se hvad sådan en stor båd kan i forhold til de mindre både, vi normalt sejler i. Og så er det også fedt at få på ens CV, at man har erfaring med at sejle den størrelse båd”. 

og Jonas supplerer -  ”Det er jo ikke hver dag man får chancen for at hoppe med om bord på en X-Yacht, så når den byder sig, er det bare med at gribe den”, fortæller han. 

Et netværk med mange muligheder
Oure Sejl Akademi rummer elever fra både efterskole, kostgymnasium og højskole. Akademiets samarbejde med X-Yachting Sailing Center i Grækenland er ikke kun ensbetydende med, at gymnasiets studierejser går til dertil. Det giver også mulighed for, at eleverne kan komme til Grækenland og arbejde, efter de har fået deres studenterhue på Oure. Den mulighed er bestemt ikke gået de to unge sejleres næser forbi. 

”Vi har hørt om de 3.G’ere, der gik på Oure sidste år, og som bagefter tog til Grækenland for at arbejde dernede. Det lød som en rigtig fed mulighed, så jeg er glad for, at vi bliver præsenteret for det her sted og kan bygge et netværk op”, fortæller Alberte, der selv drømmer om langturssejlads, og derfor er helt klar på at suge erfaring til sig på studierejsen. 

Det samme er Jonas, som har en klar idé om, hvad han tager med sig fra sådan en oplevelse. 

”Det handler jo ikke kun om, hvordan man sætter sejl og styrer båden. Det handler også om, hvordan man kommunikerer på så stor en båd, hvordan man får lavet en god holdstemning og hvordan man tager ansvar for de opgaver man får. Og det kan jo bruges på mange andre områder i ens liv end på en båd, så det er ret fedt at blive bedre til”, fortæller han. 

En verden til forskel fra den lokale sejlklub
De to unge sejlere er generelt meget optagede af alt det, der ligger rundt om sejladsen. Alt det de lærer, som ikke kun handler om timer på vandet, men i stedet om at blive en hel sejler. 

”Vi taler tit om, at vi slet ikke ville have fået samme uddannelse indenfor sejlads, hvis vi havde taget gymnasiet derhjemme. Her på Oure bliver vi præsenteret for så meget forskelligt og vores undervisere kommer med meget forskellig erfaring”, fortæller Alberte og fremhæver nogle eksempler. 

”Vi haft besøg af Jesper Radich i undervisningen, vi har haft sejlmagere ude for at fortælle en masse om hvordan et sejl fungerer, og så får vi mulighed for at prøve en masse forskellige både. Alt det ville vi jo aldrig have haft mulighed for i den lokale klub, hvor vi højst sandsynligt ville have sejlet i den samme jolle det meste af tiden”, lyder det fra den unge sejler. 

oure grækenlandii
Høj stemning om bord inden afgang. Foto: Oure/privat

Bonusinfo:

Kom til Åbent Hus på Oure Kostgymnasium
Drømmer du også om at sejle, mens du tager din studentereksamen? Måske er sejlads på Oure noget for dig. Vi holder Åbent Hus på følgende lørdage, hvor du kan høre meget mere om STX-undervisningen, sejlads og det kæmpe fællesskab, du kan blive en del af på Oure. 

  • Lørdag den 27. november kl. 10:00 - 13:30
  • Lørdag den 8. januar kl. 10:00 - 13:30
  • Lørdag den 15. januar kl. 10:00 - 13:30

Du kan læse mere om Åbent Hus på Oure Kostgymnasium herNye både

Hvis der er noget vi glæder os til...

Kort nyt

Efter toårig bevilling til Skoleskibet Georg Stage er...

Kort nyt

Rolex World Sailor of the year kåret 

Kapsejlads

Stor - men helt naturlig udskiftning på Sejlerlandsholdet

Kapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen