Til Middelhavet i 17 fods båd fra 70'erne

Kan man sejle hele vejen til Middelhavet i noget, som i bedste fald kan sammenlignes med et flydende telt?

Det spørger sejleren og forfatteren Thomas Veber sig selv om. Han har netop erhvervet sig en 17 fods motorjolle ”Mini Lisa” for at begive sig ud på en tur ned gennem Europas floder og kanaler, for til sidst at komme ud i Middelhavet ved Port St. Louis, ikke så langt fra Marseille.

Alt sammen for at researche til flere bogudgivelser om kanalsejlads.

Thomas Vebers ekspeditionsbåd er en halvåben Terhi 520HT fra en gang i 70’erne og udrustet med en 70 hk påhængsmotor fra 90’erne.

– Vandtanken er to 10-liters dunke, komfuret har kun ét blus, og det stuves væk, når det ikke bruges. Der er ingen vask, ingen varme, intet kompliceret el-system og toilettet er i land. Der er stort set ingenting, ud over motoren, som kan gå i stykker, fortæller Thomas forud for ekspeditionen.

Normalt sejler og skriver Thomas Veber om sine ekspeditioner foretaget i sin Bavaria 36, ”Anna Lisa”, som har stort set alt i komfort. Senest blev det til bogen ”Udfordringen”, hvor han sidste sommer måtte hente ”Anna Lisa” fra Middelhavet i en uventet havsejlads hjem rundt om Europa via Atlanten.

– Hvis min nye orange motorjolle pludselig skulle blive fanget i en lockdown nede i Europa, så kan jeg leve med det. For hellere sejle i “Mini Lisa” til Middelhavet end ikke at få den kanalsejlads. Jeg tror faktisk, at det bliver en tur med store oplevelser, for det hænger ikke sammen med, hvor stor båden er. Måske snarere tværtimod, siger Thomas Veber

Hvis du vil se, om Thomas Veber og den lille orange båd klarer turen, så kan du følge med på Thomas’ Instagram, hvor der vil komme daglige opdateringer fra turen, lige som der nok også bliver bragt en video eller to på YouTube.

Læs mere om Thomas og turen her, (eksternt link, red.) - hvor du også kan downloade hans tidligere bog: ”Sejl til Middelhavet” gratis.


GalleriKapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Kapsejlads

TJV: Class 40 podiet fuldendt

Kapsejlads

Ufrivillig bomning koster ARC-deltager livet  

★ Artikel

★ Dansk fyrskib skabte varme i kold krig

Tursejlads

Det regner med penge over Göta Kanalen

Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Udvalgte artikler *


Produktnyt